Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πως γλιτώνω από τις τρίχες του σκύλου στο αμάξι;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πως γλιτώνω από τις τρίχες του σκύλου στο αμάξι;

11/4/2024

- Αποχνουδωτές και κύλινδροι με αυτοκόλλητο η πρώτη λύση
- Τα βρεγμένα λαστιχένια γάντια κάνουν δουλειά. Η μονωτική ταινία είναι λύση ανάγκης
- Τρίψε τη μοκέτα με ελαφρόπετρα ή ψέκασε μαλακτικό ρούχων
- Ρίξε σόδα στα πατάκια και βάλε ηλεκτρική σκούπα για να γλιτώσεις από τρίχες & μυρωδιές

Αποχνουδωτές και κύλινδροι με αυτοκόλλητο η πρώτη λύση

Για όσους τα κατοικίδια αποτελούν μέρος της οικογένειας, συνήθως ταξιδεύουν και μαζί τους με το αυτοκίνητο, όμως σε μια τέτοια περίπτωση τα χνούδια και οι τρίχες στα καθίσματα είναι συχνό φαινόμενο και αρκετά κουραστικό να αφαιρεθούν! 

Οι γνωστοί αποχνουδωτές ή κύλινδροι αφαίρεσης τριχών είναι το βασικό εργαλείο στο οπλοστάσιο κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου. Καλό είναι να έχεις πάντα στο ντουλαπάκι του αυτοκίνητου σου για να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα τα πατάκια και τα καθίσματα μια στο τόσο. Καλό είναι να το κάνεις ακόμα και πριν βάλεις ηλεκτρική σκούπα, μιας και έτσι η δουλειά γίνεται πιο εύκολα.

Επίσης καλή δουλειά για τα χνούδια στα καθίσματα ή σε πιο λείες επιφάνειες κάνουν και τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων. Ψέκασε με λίγο αποσταγμένο νερό και πέρνα το σημείο με τη λαστιχένια άκρη! Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Τα βρεγμένα λαστιχένια γάντια κάνουν δουλειά. Η μονωτική ταινία είναι λύση ανάγκης

Σχεδόν όλοι έχουμε στο σπίτι μας λαστιχένια γάντια (μιας χρήσης ή για τα πιάτα) και μονωτική ταινία. Τα πρώτα δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό με την τριβή μαγνητίζοντας τις τρίχες. Αφού τα βρέξεις, φόρα τα και τρίψε με το χέρι σου το κάθισμα ή τα πατάκια για να μαζέψεις όλη την τρίχα.

Η μονωτική ταινία πάλι είναι κυρίως λύση έκτακτης ανάγκης. Τύλιξέ την στην παλάμη σου (με την κολλώδη πλευρά προς τα έξω) και άρχισε να ακουμπας το σημείο που θες να βγάλεις τις τρίχες. Δε θα δεις θαύματα να γίνονται, αλλά είναι μια καλή λύση για μικρά σημεία που δεν φτάνει κάποιο εργαλείο. Πρόσεχε αν έχεις δερμάτινα καθίσματα ή με δερματίνη. Πρώτα δοκίμασε σε ένα μικρό σημείο (ιδανικά που δε φαίνεται) για να δεις ότι δεν «κολλάνε» και μέρη της επιφάνειας του καθίσματος.


Το κόλπο με την ελαφρόπετρα που λίγοι ξέρουν!

Το κόλπο με την ελαφρόπετρα που λίγοι ξέρουν!

Ελαφρόπετρα και μαλακτικό για τα πατάκια

Όσον αφορά τις τρίχες στη μοκέτα του αυτοκινήτου, μια ελαφρόπετρα μπορεί να κάνει το θαύμα της. Όσο και αν δε το πιστεύεις, τρίψε την απαλά πάνω στο σημείο με τις τρίχες και θα δεις να συγκεντώνονται όλες μαζί στη άκρη, όπου θα μπορείς να της μαζέψεις με το χέρι. Παράλληλα, θα βελτιώσει την όψη της μοκέτας σου, αφού θα «ισιώσει» τις ίνες της.

Επίσης μια ακόμα λύση για τα πατάκια είναι το μαλακτικό πλυντηρίου. Αραίωσέ το με νερό και αφού ψεκάσεις ελαφρά τη μοκέτα, σκούπισε το σημείο με ένα πανάκι μικροϊνών. Προσοχή όμως στο υλικό του σημείου που ασχολείσαι. Μην το κάνεις σε δερμάτινα καθίσματα ή βαμμένες περιοχές γιατί μπορείς να κάνεις ζημιά.

Ρίξε σόδα στα πατάκια και βάλε ηλεκτρική σκούπα για να γλιτώσεις από τρίχες & μυρωδιές

Αλλο ένα προϊόν που έχουν τα περισσότερα σπίτια στα ντουλάπια τους και μπορεί να βοηθήσει είναι η μαγειρική σόδα. Ρίξε σόδα στα πατάκια και τη μοκέτα, άσε την να δράσει για λίγο και στη συνέχεια σκούπισε καλά με ηλεκτρική σκούπα. Όχι μόνο θα εξαφανιστούν οι τρίχες, αλλά ταυτόχρονα θα αντιμετωπιστούν και τυχόν δυσάρεστες οσμές. «Διπλή νίκη»! Ξαναλέμε, μην το κάνεις σε δερμάτινα καθίσματα και βαμμένες περιοχές.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις