Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πως να αντέξει παραπάνω το αυτοκίνητο σου και τα λεφτά στην τσέπη σου!

Πως να αντέξει παραπάνω το αυτοκίνητο σου και τα λεφτά στην τσέπη σου!

19/3/2024

Ηρεμία στο τιμόνι και προσοχή στον δρόμο.
Τυπικός στα service και προσοχή στα ανταλλακτικά.
Κράτα το καθαρό και προσοχή στις κουτσουλιές!
Μην κουβαλάς τσάμπα βάρος και προσοχή στο λαμπάκι του καυσίμου.

Ηρεμία στο τιμόνι και προσοχή στις λακκούβες

Το άγχος και τα νεύρα σκοτώνουν λένε οι ειδικοί και το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητο σου! Οδηγώντας νευρικά, με αναίτια πατήματα του γκαζιού και των φρένων, και χωρίς να προσέχεις λακκούβες και γενικά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος, το μόνο που θα κερδίσεις είναι μια γρήγορη φθορά των αναλωσίμων και αύξηση στην κατανάλωση. Αν μάλιστα δεν περιμένεις να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία ο κινητήρας πριν πατήσεις πιο βαθιά το γκάζι, τότε κινδυνεύουν και τα σωθικά του μοτέρ. Όμως πρέπει να έχεις στο πίσω μέλλον του μυαλού ότι κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται και το «αέρα» του, οπότε καλό είναι μια φορά το μήνα να οδηγάς σε πιο ανοιχτούς δρόμους, με ανεβασμένες στροφές ώστε να «ξεμπουκώνει» από εναποθέσεις άνθρακα που μπορεί να υπάρχουν σε βαλβίδες, πολλαπλή εισαγωγή ή φίλτρο DPF στους diesel κινητήρες.

Τυπικός στα service και προσοχή στα ανταλλακτικά

Βέβαια τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία αξία, αν δεν παραμένεις τυπικός ως προς το βιβλίο service και τα διαστήματα που αναφέρει. Μην παραμελείς την επίσκεψη στο συνεργείο την ώρα που πρέπει και μην αφήνει στην τύχη τους εξαρτήματα επειδή κάποιος σου είπε ότι «αντέχουν ακόμα». Οι αυτοκινητοβιομηχανίες γνωρίζουν καλύτερα τα οχήματα τους και για αυτό καλό είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες τους. Εκτός όμως από τα διαστήματα service και τις εργασίες, σημασία θα πρέπει να δίνεται και στα ανταλλακτικά που μπαίνουν στο όχημα, ειδικά από την στιγμή που δεν επισκεπτόμαστε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Είναι εξαιρετικής σημασία τα λιπαντικά να συμβαδίζουν με τα στάνταρ του κινητήρα, τα φίλτρα να μην είναι αγνώστου προέλευσης και γενικά ότι εξάρτημα μπαίνει πάνω στο αυτοκίνητο να έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Κράτα το καθαρό και προσοχή στις κουτσουλιές

Όμως εκτός από το «εσωτερικό κόσμο», σημασία έχει και το έξω. Αν είσαι τυπικός ως προς το πλύσιμο του αυτοκινήτου, κρατάς μακριά βρωμιά, κουτσουλιές και άλατα, προστατεύοντας το χρώμα και το αμάξωμα από διαβρώσεις, ενώ χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα στο εσωτερικό, μεγαλώνει τη διάρκεια ζωής των πλαστικών. Τα παραπάνω εκτός ότι προσφέρουν αντοχή στο χρόνο, αυξάνουν και τη μεταπωλητική αξία του οχήματος σαν μεταχειρισμένο. Αν τώρα επιθυμείς ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, επένδυσε σε μια κουκούλα ή ιδανικά σε μια κλειστή θέση parking που θα  το προστατέψει από καιρικά φαινόμενα και περίεργα βλέμματα.

Μην κουβαλάς τσάμπα βάρος και προσοχή στο λαμπάκι του καυσίμου

Αφαίρεσε ότι δεν χρειάζεσαι από το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου, αφού το επιπλέον βάρος το μόνο που χαρίζει είναι αυξημένη κατανάλωση και φθορά σε αναρτήσεις, φρένα κι ελαστικά.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις