Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
13 εκ. χαλασμένες ζάντες στους δρόμους της Βρετανίας

13 εκ. χαλασμένες ζάντες στους δρόμους της Βρετανίας

21/10/2021

Η Skoda δημοσίευσε μια νέα μελέτη που αποκαλύπτει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των Βρετανών οδηγούν οχήματα με χαλασμένες ζάντες αλουμινίου.

Πρόβλημα στο παρκάρισμα φαίνεται πως έχει ένα μεγάλος αριθμός Βρετανών οδηγών, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγεί σε ζημιές στις ζάντες των αυτοκινήτων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι στραβές, ωστόσο ο οδηγός συνεχίζει να κυκλοφορεί κανονικά το όχημά του.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το 1/3 το Βρετανών οδηγεί αυτοκίνητα με στραβές ζάντες

Με το παρκάρισμα να είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σε αυτό το πρόβλημα, αφού το 56% των ζημιών  προκλήθηκαν από το χτύπημα ενός κράσπεδου. Η ζημιά των τροχών να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι μόνο αισθητική, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες στα ελαστικά, κραδασμούς στο τιμόνι ακόμα και τροχαία ατυχήματα.
 

Πάνω από 1 δις ευρώ το κόστος επισκευής σε 13 εκ ζάντες

Σύμφωνα με τη Skoda, υπάρχουν πάνω από 13 εκατομμύρια ζημιές ζάντες αλουμινίου που κυλούν στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μέση τιμή επισκευής για έναν μόνο τροχό είναι 67,50 λίρες (80 ευρώ), εάν οι οδηγοί του Ηνωμένου Βασιλείου ήθελαν να επισκευάσουν όλους τους ζημιές των τροχών τους, το συνολικό κόστος θα ξεπερνούσε τα 890 εκατομμύρια λίρες δηλαδή περίπου το 1δις ευρώ.
 

Το 1/3 από την έρευνα πιστεύει ότι παρκάρει τέλεια

Σχεδόν το ένα τρίτο των 2.000 οδηγών που συμμετείχαν στην έρευνα της Skoda παραδέχθηκαν ότι χτύπησαν άλλο όχημα ή αντικείμενο κατά τη στάθμευση. Ένα 83%  από τους συμμετέχοντες είπε ότι κάποιος στο σπίτι του προκάλεσε τη ζημιά στους τροχούς, αν και πιστεύουμε ότι κάποιοι από αυτούς θα το έλεγαν ως δικαιολογία. Εκτός από τα προβλήματα, το ένα τρίτο των οδηγών νιώθουν αρκετά σίγουροι όταν παρκάρουν το αυτοκίνητό τους.
 

Για ποιο λόγο έκανε αυτή την έρευνα η Skoda

H Skoda μπήκε στον κόπο να ερευνήσει τις ζάντες γιατί ήθελε να διαφημίσει το σύστημα "Intelligent Park Assist" του νέου Fabia. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτή η τεχνολογία θα διασφαλίσει μια ασφαλή απόσταση από το κράσπεδο, μειώνοντας τον κίνδυνο ζημιάς στις ζάντες αλουμινίου.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε