autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Alfa Romeo: Οι νέες Giulia και Stelvio μπορεί να μην είναι μόνο ηλεκτρικές!

Alfa Romeo: Οι νέες Giulia και Stelvio μπορεί να μην είναι μόνο ηλεκτρικές!

17/10/2024

Η νέα Stelvio ντεμπουτάρει το 2025, ακολουθεί η Giulia το 2026.
Θα είναι ηλεκτρικές αλλά θα μπορούν να «φορέσουν» και μοτέρ βενζίνης.
Η πλατφόρμα STLA Large θα συμβάλει σε αυτό.

Ενθαρρυντικά νέα για τους petrolheads

Κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας της Stellantis, είχε ανακοινωθεί πως η Alfa Romeo θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική μάρκα έως το 2027. Ωστόσο όπως φαίνεται υπάρχει αλλαγή στα δεδομένα. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής μάρκας, Jean-Philippe Imparato ανέφερε πως η απόφαση αυτή ίσως να μην ισχύσει, επηρεάζοντας έτσι και το μέλλον των νέων μοντέλων όπως οι Giulia και Stelvio που αναμένονται τα επόμενα χρόνια.

Η πλατφόρμα STLA Large μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικά μοτέρ και βενζινοκινητήρες

Ο επικεφαλής της ιταλικής φίρμας στις δηλώσεις του ανέφερε πως ο Santo Ficili, ο επερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, θα μπορεί να επιλέξει μια πιο διευρυμένη γκάμα κινητήρων για τις νέες Stelvio και Giulia.

Σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού, εάν οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των δύο μοντέλων δεν έχουν τις πωλήσεις στις οποίες στοχεύει η μάρκα, τότε θα μπορούσαν να εξοπλιστούν και με κινητήρες εσωτερικές καύσης για να αυξήσουν τη δημοφιλία των μοντέλων. Η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει χάρη στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, που θα είναι και η βάση των δύο ιταλικών αυτοκινήτων και μπορεί να φιλοξενήσει τόσο ηλεκτρικούς κινητήρες όσο και κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το 2025 έρχεται η νέα Stelvio, το 2026 η Giulia

Να πούμε πως η νέα γενιά της Alfa Romeo Stelvio έρχεται επίσημα το επόμενο έτος, με την ολοκαίνουργια Giulia να επιβεβαιώνεται ότι θα ακολουθήσει το 2026. Τέλος, ένα μεγαλύτερο SUV έχει προγραμματιστεί να φτάσει το 2027 ως ναυαρχίδα. Το μοντέλο αυτό θα βασιστεί στην πλατφόρμα STLA Large.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις