Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Αν το Yugo κυκλοφορούσε εν έτει 2022

27/9/2021

Όλοι θυμόμαστε τα ανέκδοτα που είχαν κυκλοφορήσει πριν αρκετά χρόνια με πρωταγωνιστή το μικρό προσιτό αυτοκίνητο από την Γιουγκοσλαβία. Φαίνεται όμως ότι ένας ανερχόμενος σχεδιαστής, έρχεται να «αποτάξει» το βεβαρημένο παρελθόν του Yugo και να προτείνει αυτό σαν τον εκφραστή μιας νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων, που θα είναι πιο προσιτά, κάνοντας έτσι την ηλεκτρική μετακίνηση μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού. Δεν είναι και τόσο άσχημο εδώ που τα λέμε.

Σίγουρα όποια λίστα και να ανοίξετε με το χειρότερο αυτοκίνητο στην ιστορία, θα βρείτε το Yugo αν όχι στην κορυφή, σίγουρα στις πρώτες θέσεις. Το μικρό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν σε όλη την Γιουγκοσλαβία ήταν ένα προσιτό όχημα, το οποίο τις περισσότερες φορές εξυπηρετούσε σωστά το σκοπό του το να μετακινεί δηλαδή απλά ανθρώπους από ένα σημείο Α σε ένα άλλο σημείο Β. Βέβαια η μνημειώδης αναξιοπιστία του αλλά και οι ασθενικές επιδόσεις του, το έκαναν αντικείμενο χλευασμού αφού διετέλεσε πρωταγωνιστής αρκετών ανεκδότων που σίγουρα όλοι θυμόμαστε.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Αυτό όμως που έχουμε σαν εικόνα όταν λέμε Yugo έρχεται να αλλάξει, αφού ο σχεδιαστής Dejan Hristov, αποφάσισε να μετατρέψει αυτό το αστείο με ρόδες, σε ένα κομψό θα λέγαμε ηλεκτρικό hatchback. Η ιδέα αυτή πραγματικά έχει νόημα αφού ούτως ή άλλως και το αρχικό Yugo είχε στόχο το να είναι προσιτό, οπότε εάν ποτέ το Yugo της νέας εποχής γινόταν πραγματικότητα, ίσως να μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μία  χαμηλού κόστους ηλεκτρική μετακίνηση για τις μάζες.
 
Ως γνωστόν τα ηλεκτρικά οχήματα, συνήθως είναι ακριβές κατασκευές και σε χώρες οι οποίες δεν παρέχουν κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, μάλλον είναι απίθανο να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο σχεδιαστής όμως φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα αποφασισμένος, αφού σχεδιάζει να στείλει τα σχέδια αυτά στην σερβική κυβέρνηση.  Ο ίδιος αναφέρει ότι: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα εξαρτήματα για το πρώτο Yugo παρήχθησαν σε όλη την Γιουγκοσλαβία, είναι πιθανόν η κροατική Rimac  Automobili να συμμετάσχει στο έργο. Η σύνδεση του αρχικού Yugo με την Fiat, θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει παράγοντα για τη συμμετοχή της Fiat Chrysler automobiles Serbia
 
Ο σχεδιαστής επίσης θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό ακόμα και η συνεργασία Renault-Nissan-Mitsubishi ή και άλλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να ενδιαφερθούν για το συγκεκριμένο project. Το γενικά καλόγουστο αμάξωμα θυμίζει μεν το παλιό yugo αλλά εάν όντως κυκλοφορούσε δεν νομίζουμε ότι θα τύγχανε χλευασμού. Μήπως να το δούμε πιο ζεστά;
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε