Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ανάκληση για πάνω από 500.000 Tesla

Ανάκληση για πάνω από 500.000 Tesla

26/4/2022

Η Tesla θα προχωρήσει σε ανάκληση για πάνω από 500.000 μοντέλα, λόγω του μη ασφαλούς λογισμικού ασφάλεια για τους πεζούς. Η εν λόγω ανάκληση αφορά τα περισσότερα μοντέλα της εταιρείας, όπως το Model S, Model 3, Model X και Model Υ.

Η Tesla ανακαλεί πάνω από 500.000 μοντέλα

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει το Reuters, η Tesla σκοπεύει να ανακαλέσει πάνω από 500.000 μοντέλα της λόγω δυσλειτουργίας του λογισμικού ασφαλείας των πεζών, που κατά συνέπεια κρίνεται μη ασφαλές. Στα μοντέλα συμπεριλαμβάνονται όλα τα Model S, Model X και Model Υ, που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2020 έως και 2022, καθώς και όλα τα Model 3 με ημερομηνία κατασκευής από το 2017 και μετά.

Δε λειτουργεί σωστά η προειδοποιητική λειτουργία ήχου για τους πεζούς

Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργιά «Boombox» που αναλαμβάνει να προειδοποιήσει με ήχο τους πεζούς χρήστες του δρόμου ότι το αυτοκίνητο διέρχεται, φαίνεται πως δεν λειτουργεί στις όταν αυτό έχει υψηλότερες ταχύτητες. Για το λόγο αυτό, η αμερικανική Tesla θα προχωρήσει στην απενεργοποίησή του με μία ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση του λογισμικού.

Άλλο ένα «χτύπημα» κατά της Tesla

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως το παραπάνω γεγονός αποτελεί ένα ακόμα «χτύπημα» στη φήμη της Tesla, αφού η ίδια έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα ανακλήσεις για 10 μοντέλα τους τελευταίους 4 μήνες, μία αναλογία που κρούει τον κώδωνα για πολλούς. Οι ανακλήσεις αφορούν από παγωμένες χειρολαβές θυρών μέχρι και πιο σοβαρά τεχνικά προβλήματα όπως το παραπάνω, χάνοντας σημαντικές θέσεις στη λίστα με τις πιο τεχνολογικά προηγμένες και έμπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

Τεράστια ανάκληση για Model S, Model 3, Model X και Model Υ!
Λόγω της μη σωστής λειτουργίας του λογισμικού ασφαλείας πεζών.
Δε λειτουργεί καθόλου ο προειδοποιητικός ήχος στις υψηλές ταχύτητες.
Άλλο ένα «χτύπημα» κατά της Tesla, πάνω από 10 ανακλήσεις σε 4 μήνες.
Τι παίζει με την Tesla, μήπως «επαναπαύτηκε» ή δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε