Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αθήνα: Τα έξυπνα φανάρια που θα κόβουν πρόστιμα

Αθήνα: Τα έξυπνα φανάρια που θα κόβουν πρόστιμα

1/8/2022

Η αρχή έχει γίνει ήδη στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και τα αποτελέσματα είναι τόσο θετικά, που η Περιφέρεια Αττικής έχει αποφασίσει να επεκτείνει τη συγκεκριμένη ιδέα και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Τα φανάρια που θα γίνουν ο “Μεγάλος Αδερφός”

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Αττικής ύψους 301,9 εκατ. Ευρώ, συμπεριλαμβάνονται 3.845 έργα και δράσεις που έχουν ως απώτερο σκοπό τη διασφάλιση και την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας στους δρόμους. Πέραν όμως των νέων ασφαλτοστρώσεων και τις συντηρήσεις των δρόμων - πεζοδρομίων στην Αθήνα και τους διάφορους δήμους, προτεραιότητα για την Περιφέρεια αποτελεί και η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών με κάμερες ασφαλείας.  

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Είχαν ξεκινήσει πιλοτικά στη Λεωφ. Ποσειδώνος

Τα εν λόγω “έξυπνα φανάρια” αναμένεται να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα μέσω της παρακολούθησης αλλά και τη διαδικασία εντοπισμού, όσων οδηγών παρουσιάζουν “επιθετικό” και επικίνδυνο χαρακτήρα στους δρόμους. Η δράση αυτή είχε ξεκινήσει πιλοτικά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος με στόχο τη συλλογή στοιχείων για στατιστικούς λόγους, που θα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των ηλεκτρικών μέσων παρακολούθησης των παραβιάσεων του ερυθρού σηματοδότη.  

Πως θα λειτουργούν τα φανάρια με τις κάμερες

Τα φανάρια με τις κάμερες θα καταγράφουν και θα αποθηκεύσουν στη μνήμη τους έξι διαδοχικές φωτογραφίες από την πορεία του οχήματος κατά τη διάρκεια της παράβασης, ενώ σε άλλες δύο ασπρόμαυρες θα αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Σαν να μην ήταν αρκετά αυτά τα στοιχεία για να αποδείξουν την παραβίαση, θα υπάρχει και αντίστοιχο βίντεο των επίμαχων δευτερόλεπτων όταν και ο φωτεινός σηματοδότης ήταν κόκκινος.  

  

Φανάρια “ρουφιάνοι” θα τοποθετηθούν στους πιο σημαντικούς δρόμους της Αθήνας! 
Θα καταγράφουν 6 φωτογραφίες τη στιγμή της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη. 
2 ασπρόμαυρες που θα φαίνεται ξεκάθαρα ο αριθμός κυκλοφορίες.  
Ακόμα και με βίντεο θα αποδεικνύεται πως παραβιάστηκε το κόκκινο  
Πιστεύεις ακόμα και με κάμερες θα βάλουν μυαλό ορισμένοι ή “πέρα βρέχει”; 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε