Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Αυτή την 928 πρέπει να φτιάξει η Porsche

27/9/2021

Έχοντας κάνει αρκετούς να παραμιλούν με τα σχέδιά του, ο pixel guru Siim Parn δίνει την δική του εκδοχή για μια νέα Porsche 928. Το μπροστομήχανο V8 Grand Tourer, είναι ένα από τα πιο ριζοσπαστικά σχέδια της Porsche και είναι απορίας άξιο το πώς η εταιρία του Τσουφενχάουζεν δεν έχει επιχειρήσει ακόμα την αναβίωσή της.

Η Porsche 928 ήταν ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πολυτελή Grand tourer το οποίο βρισκόταν σε παραγωγή από το 1977 μέχρι το 1995. Η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι το αυτοκίνητο αυτό είχε τον πρώτο V8 κινητήρα της εταιρείας τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Το ιδιόμορφο σχέδιό της, της έδινε μία ξεχωριστή εμφάνιση, ακόμα και ανάμεσα στις Porsche της εποχής, παρόλα αυτά το εργοστάσιο στη Στουτγάρδη, δεν αποφάσισε ποτέ να παρουσιάσει έναν διάδοχο. 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Με τη Lamborghini να έχει ήδη πάρει το δρόμο της αναβίωσης παρελθοντικών μοντέλων, θα ήταν μάλλον παράλογο να μην αντιμετωπίσει η Porsche την 928 σαν μία λογική επιλογή αναβίωσης ενός ιδιαίτερου μοντέλου των προηγούμενων δεκαετιών. Ο γνωστός Pixel Guru, Siim Parn, ο οποίος ουκ ολίγα σχέδια μας έχει δώσει από αναγεννημένα μοντέλα του παρελθόντος, καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία ακόμα μία φορά να μας εντυπωσιάσει. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι απλά ότι το σχέδιο είναι βασισμένο σε ένα κλασικό αγαπημένο μοντέλο. Ο σχεδιαστής επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει την κλασική 928 για βάση, αλλά το πρωτότυπο Porsche Lemans Living Legend του 2016, με το αποτέλεσμα να είναι όχι απλά εντυπωσιακό αλλά κάτι παραπάνω.
 
Και παρότι η Porsche δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα σε καμία περίπτωση για μία νέα 928, μάλλον έφτασε ο καιρός να αρχίσει να το επεξεργάζεται, αφού θυμίζουμε εδώ ότι η 928 που εμφανίστηκε στην ταινία Risky Business με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, πουλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έναντι περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Κάτι ήξερε ο Tom Cruise όταν έπινε Chivas με Cola ενώ χόρευε το Old Time Rock and Roll του Bob Seger.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε