Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μίσθωση αυτοκινήτου με 80 ευρώ/μήνα μόνο για χαμηλόμισθους

Μίσθωση αυτοκινήτου με 80 ευρώ/μήνα μόνο για χαμηλόμισθους

28/4/2022

Ο Εμανουέλ Μακρόν προχωρά σε μία τολμηρή κίνηση με απώτερο σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη Γαλλία, ενθαρρύνοντας τους χαμηλόμισθους πολίτες προσφέροντάς τους οικονομικά κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος με πολύ λίγα χρήματα.

Νέο μέτρο για τους χαμηλόμισθους στη Γαλλία

Όπως είχε δηλώσει προεκλογικά ο πρόσφατα δυο φορές εκλεγμένος Εμανουέλ Μακρόν, σύντομα οι Γάλλοι χαμηλόμισθοι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν την δυνατότητα μίσθωσης (leasing) ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με ένα εξαιρετικά χαμηλό χρηματικό ποσό της τάξεως των 80 ευρώ το μήνα. Με αυτόν τον τρόπο η γαλλική κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τη προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ ταυτόχρονα ισορροπεί τη ζυγαριά με το αυξημένο κόστος απόκτησης καινούργιων αυτοκινήτων.

Βασικός μισθός 1.645 ευρώ, μίσθωση 80 ευρώ

Η συγκεκριμένη κίνηση θα αφορά συγκεκριμένους πολίτες, απευθυνόμενη σε αυτούς που το εισόδημά τους είναι κάτω του ορίου, ήτοι χαμηλόμισθοι. Να σημειωθεί κάπου εδώ, πως στην Γαλλία ο βασικός μισθός ορίζεται στα 1.645 ευρώ το μήνα. Τα γαλλικά Μέσα κάνουν λόγο πως το νέο μέτρο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, αν και θα είναι πιλοτικό για αρχή, αναφέροντας πως ένα ζευγάρι που λαμβάνει τον βασικό μισθό ή ακόμα και λίγο παραπάνω, θα μπορεί να μισθώσει ένα ηλεκτρικό όχημα με 80 ή 90 ευρώ το μήνα χάρη στο νέο μέτρο.

Το υπόλοιπο ποσό θα το πληρώνει το κράτος

Ο Μακρόν υπόσχεται πως οι χαμηλόμισθοι Γάλλοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώνουν τη συγκεκριμένη μηνιαία δόση, ενώ το υπόλοιπο  ποσό (που φτάνει σε πενταψήφιο αριθμό) θα το πληρώνει το κράτος. Περαιτέρω πληροφορίες ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αν και οι Γάλλοι θεωρούν πως το νέο μέτρο δεν θα παραμείνει στις προεκλογικές υποσχέσεις.


Το «τολμηρό» μέτρο του Μακρόν!
Δυνατότητα μίσθωσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου ειδικά για χαμηλόμισθους.
Βασικός μισθός στα 1.645 ευρώ, μίσθωση (leasing) στα 80 ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό θα αναλαμβάνει να το πληρώνει το κράτος.
Η Γαλλία τολμάει, εμείς πάλι;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε