Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BMW: Ηλεκτρικά με τεχνολογία Tesla

BMW: Ηλεκτρικά με τεχνολογία Tesla

12/9/2022

Η BMW ετοιμάζει μία νέα τεχνολογία μπαταριών με την οποία θα εξοπλίζει τα ηλεκτρικά της μοντέλα, ίδια με αυτή που έχει στραφεί εδώ και καιρό η πρωτοπόρος Tesla. Στόχος η μεγαλύτερη αυτονομία, η ταχύτερη φόρτιση και η μείωση στο μισό του κόστους κατασκευής.

Ο νέος τύπος κυλινδρικών στοιχείων μπαταρίας της Tesla

Πριν λίγο καιρό, η Tesla ήταν ένα από τους πρώτους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που στράφηκαν σε έναν νέο τύπο κυλινδρικών στοιχείων μπαταρίας, ο οποίος θα παρέχει καλύτερες επιδόσεις στα ηλεκτρικά οχήματα. Πλέον -όπως επιβεβαιώνει και η εταιρεία- η BMW αποφασίζει να επενδύσει κι αυτή στην ίδια τεχνολογία.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση & μείωση κόστους

Έτσι λοιπόν, όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BMW θα εξοπλίζονται με κυλινδρικές κυψέλες από έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές μπαταριών, την κινεζική CATL. Αυτές θα κατασκευάζονται σε έξι διαφορετικά εργοστάσια, δύο στην Ευρώπη, δύο στην Κίνα και δύο στην Αμερική, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο όλη την παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με την BMW, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η μεγαλύτερη αυτονομία και η ταχύτερη φόρτιση από τις τρέχουσες μπαταρίες. Η καινοτομία αυτή, προσφέρει έως και 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, βελτιωμένη κατά 30% η ταχύτητα φόρτισης και η αυτονομία, ενώ το κόστος κατασκευής θα μειωθεί στο μισό.
 

«Πλησιάζουμε σε ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός»

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης θα διαθέτει τεχνολογία 800 Volt για ταχύτερη φόρτιση, κάτι στο οποίο έχουν επενδύσει και οι Porsche, Hyundai και Kia. Ο επικεφαλής ανάπτυξης της BMW, Frank Weber, σχολίασε την παραπάνω είδηση ως: «Πλησιάζουμε σε ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός». Σύμφωνα με τον ίδιο, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη μετάβαση στις μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου, οι γνωστές και ως LFP. Είναι αρκετά φθηνότερες στην κατασκευή τους και δεν απαιτούν κοβάλτιο και νικέλιο, ωστόσο είναι βαρύτερες και λιγότερο πυκνές ενεργειακά. Αυτή είναι άλλη μία τεχνολογία στην οποία έχει επενδύσει η Tesla.
 

H BMW στα χνάρια της Tesla!
Υιοθετεί την ίδια καινοτομία μπαταριών.
Ο νέος τύπος κυλινδρικών στοιχείων προσφέρει καλύτερες επιδόσεις.
Μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση & μείωση κόστους
«Πλησιάζουμε σε ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός»
Θα ξεπεραστούν ποτέ αυτοί οι σκόπελοι της ηλεκτροκίνησης?

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε