Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

BMW: Μέχρι 600 km η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

23/9/2021

Η ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα έχει κάνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ψάχνουν τρόπους να επεκτείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την αυτονομία που προσφέρουν οι μπαταρίες τους. Ωστόσο η BMW δεν έχει στα σχέδια της την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με αυτονομία μεγαλύτερη από 600 χιλιόμετρα.

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW i4, David Ferrufino, ανέφερε ότι η ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης παγκοσμίως, σημαίνει ότι η BMW δεν χρειάζεται να κατασκευάσει οχήματα τα οποία να μπορούν να διανύσουν εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις χωρίς φόρτιση, κάτι το οποίο πραγματοποιούν ανταγωνιστικά οχήματα όπως το Lucid Air. « Αυτονομία της τάξης των 1000 km, δεν είναι ένας στόχος που έχουμε για τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας. Στόχος είναι τα 600 km εμβέλειας οδήγησης για τα μεγαλύτερα οχήματα  και 100 km αυτονομίας για τα plug-in υβριδικά της καθημερινής χρήσης»,  κατηγοριοποιώντας με αυτό τον τρόπο την αυτονομία ενός οχήματος με βάση τον τρόπο χρήσης του.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Συμπληρώνοντας ανέφερε επίσης το εξής:  "Αυτονομία 600 km δεν είναι κατάλληλη για ένα αστικού τύπου όχημα όπως το BMW i3, σε αντίθεση με το BMW iX ή το i4 όπου τα 600 km είναι ένας καλός αριθμός αναφορικά με την αυτονομία του οχήματος". Υπενθυμίζουμε εδώ ότι το BMW i4 του 2022 μπορεί να διανύσει έως και 590 km με μία μόνο φόρτιση και εάν συνδεθεί σε ταχυφορτιστή των 200 kW, η μπαταρία του μπορεί να φτάσει από το 10% στο 80% της πλήρους φόρτισης σε 31 λεπτά.
 
Κλείνοντας ο υπεύθυνος σχεδιασμού ανέφερε ότι πέρα από τις εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών, έχουμε αντίστοιχα εξέλιξη και των υποδομών φόρτισης αφού οι τελευταίες αναπτύσσονται ραγδαία. Για να δούμε, οι υπόλοιπες εταιρείες Θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της BMW ή θα συνεχίσουν να εξελίσσουν αυτοκίνητα με ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία;
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε