autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Δεν αποδέχονται τα ηλεκτρικά μοντέλα οι ηλικιωμένοι

Δεν αποδέχονται τα ηλεκτρικά μοντέλα οι ηλικιωμένοι

17/9/2024

Οι Millennials είναι οι θερμότεροι υποστηρικτές των ηλεκτρικών μοντέλων
Το 30% των 55άρηδων και άνω δεν θα οδηγούσε ποτέ ηλεκτρικό
Οικονομικά τα κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικών
Η έρευνα διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι Millennials είναι οι θερμότεροι υποστηρικτές των ηλεκτρικών μοντέλων

Λένε πως όπως μάθει κανείς, δύσκολα θα αλλάξει συνήθειες. Ειδικότερα όσο πιο μεγάλος μπορεί να είναι – ηλικιακά – αυτός ο άνθρωπος. Μια νέα έρευνα που ήρθε στο «φως», έδειξε πως αυτή η τάση φαίνεται να επικρατεί και στον κόσμο της αυτοκίνησης. Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την μετάβαση στην νέα εποχή, δηλαδή την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου, η πιο... δύσκολη ηλικιακή ομάδα δεν είναι άλλη από αυτή των ηλικιωμένων οδηγών. Τι γίνεται όμως στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που αποτέλεσαν μέρος της έρευνας; Αυτή των millennials, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν το διάστημα μεταξύ 1981 και 1996, αποτελούν τους πιο «θερμούς» εκφραστές από όσους δηλώνουν πρόθυμοι στο να αποκτήσουν μοντέλα με μηδενικούς ρύπους.

Το 30% των 55άρηδων και άνω δεν θα οδηγούσε ποτέ ηλεκτρικό

Μάλιστα, το 60% αυτής της ομάδας, δήλωσε ότι το επόμενό τους μοντέλο θα είναι ένα ηλεκτρικό, ενώ το συνολικό ποσοστό των υποστηρικτών ηλεκτρικών μοντέλων, ανεξαρτήτου ηλικίας, αποτελεί το 36%. Από εκεί και πέρα, το 22% των millenials δήλωσε ότι σκοπεύει να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο εντός των επόμενων 12 μηνών, ενώ την αντίστοιχη δήλωση υποστήριξε μόλις το 8% όλων των συμμετεχόντων στην έρευνα. Από την άλλη, για όσους βρίσκονται στο 55ο έτος της ζωής τους και πάνω, το 30% αυτών δήλωσε ότι ποτέ δεν θα σκεφτεί να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Οικονομικά τα κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικών

Το 60% των οδηγών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι είναι αναπόφευκτο το να οδηγήσουν ένα ηλεκτρικό κάποια στιγμή στη ζωή τους, κρίνοντας από την πορεία πωλήσεων για τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σημαντικότατος παράγοντας είναι και το μακροπρόθεσμο – οικονομικό - όφελος για τους οδηγούς. Το 45% όλων των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι το πρωτεύον πλεονέκτημα που αναμένουν από τα ηλεκτρικά είναι η εξοικονόμηση που θα τους προσφέρουν ως προς τη συντήρηση, ενώ σχεδόν οι μισοί οδηγοί (49%) δήλωσαν ότι τα οικονομικά κίνητρα της απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ικανά να τους «θερμάνουν». Ακόμη, τα μέτρα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους οδηγούς είναι οι υποδομές φόρτισης για τα ηλεκτρικά μοντέλα (47%), καθώς και οι καλύτερες χρεώσεις από το κράτος (42%).
 

Η έρευνα διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η έρευνα διεξήχθη από το εμπορικό τμήμα της Volkswagen στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα πλαίσια των πολιτικών της χώρας προς τον μηδενισμό των εκπομπών ρύπων. Ο Διευθύνων σύμβουλος του τμήματος, Mike Todd, σχολίασε για τα αποτελέσματα: «Όσοι ανήκουν στους Millennials υποστηρίζουν θερμά ένα μέλλον με ηλεκτρικά μοντέλα. Εκτός των πλεονεκτημάτων ως προς τη βιωσιμότητα, πολλοί οδηγοί επικαλούνται την μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους που παρέχουν τα ηλεκτρικά μοντέλα».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε