autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Δεν εγκαταλείπει καμία από τις 14 μάρκες της η Stellantis

Δεν εγκαταλείπει καμία από τις 14 μάρκες της η Stellantis

2/9/2024

- Συνεχίζει σε πλήρη σύνθεση η Stellantis έως το 2031.
- Πήρε επίσημη θέση αναφορικά με το «λουκέτο» σε κάποιες μάρκες.
- 14 είναι οι μάρκες αυτοκινήτων που ανήκουν στην Stellantis.

Πήρε επίσημη θέση αναφορικά με το «λουκέτο» σε κάποιες μάρκες

Το ενδεχόμενο να κλείσει ή να πουλήσει κάποια από τις 14 μάρκες που βρίσκονται υπό την σκέπη της, απέκλεισε η Stellantis. Με επίσημη ανακοίνωση ο Όμιλος γνωστοποίησε πως το αρχικό πλάνο που αναφέρει πως και οι 14 μάρκες θα παραμένουν ως έχουν για τα επόμενα 10 χρόνια, δεν έχει αλλάξει. Συγκεκριμένα, σε δήλωση, στην οποία προχώρησε η Stellantis, είπε ότι: «δεν επιδιώκει να αποχωριστεί καμία από τις μάρκες της» και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της και στις 14 από αυτές.

Αυτό σημαίνει ότι εταιρείες όπως η Lancia, η DS Automobiles, η Abarth και η Maserati, που δεν είχαν επιδείξει ισχυρές πωλήσεις θα παραμείνουν μέρος του Ομίλου έως τουλάχιστον το 2031, όταν και θα συμπληρωθούν 10 χρόνια από την ίδρυση της Stellantis.

Συνεχίζει σε πλήρη σύνθεση η Stellantis έως το 2031

Μέσω αυτής της ανακοίνωσης η Stellantis απαντά σε ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube ο Frank B. Rhodes Jr., δισέγγονος του Walter P. Chrysler, ο οποίος ανέφερε πως ήθελε τις Dodge και Chrysler εκτός Stellantis για να σχηματίσουν μια νέα εταιρεία, την Chrysler Corporation. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από κάποιες δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της μάρκας, Carlos Tavares, ο οποίος είχε πει πως αν κάποια μάρκα δεν είναι κερδοφόρα θα κλείσει!    

14 οι μάρκες που ανήκουν στην Stellantis

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως η Stellantis δημιουργήθηκε το 2021 ύστερα από την την ένωση των PSA Groupe και FCA. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και διαθέτει στους κόλπους της 14 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων και συγκεκριμένα τις: Citroën, Fiat, Opel, Vauxhall, Peugeot, Abarth, Ram, Dodge, Chrysler, Jeep, Lancia, DS Automobiles, Alfa Romeo και Maserati.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις