Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Δεν θα πειθαρχήσουν σε όριο 30 χλμ./ώρα οι οδηγοί

Δεν θα πειθαρχήσουν σε όριο 30 χλμ./ώρα οι οδηγοί

Διαβάστηκε από 4359 αναγνώστες - 10/1/2023

Μέγαλη συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και μεγάλο διάστημα, για την μείωση των ορίων ταχύτητας μέσα στις μεγαλουπόλεις. Η σκέψη είναι να μειωθεί από 50 χλμ./ώρα σε 30, αλλά ήδη έρευνες πανεπιστημίων δείχνουν πως δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα...

Μείωση ορίου ταχύτητας στις μεγαλουπόλεις

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να μειωθούν τα ατυχήματα μέσα στις μεγαλουπόλεις, έχει «πέσει στο τραπέζι» η πρόταση να μειωθούν τα όρια ταχύτητας των οχημάτων. Αυτή την στιγμή το όριο ταχύτητας μέσα στις πόλεις, είναι τα 50 χλμ./ώρα. Με τον νέο ΚΟΚ αυτό πρόκειται να πέσει στα 30 χλμ./ώρα σε όλους τους αστικούς δρόμους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Έρευνα 2 Βρετανικών πανεπιστημίων

Στην Βρετανία θέλησαν να δουν αν αυτό το μέτρο θα είχε αποτέλεσμα. Τα Queens University Belfast και University of Edinburgh πραγματοποιήσαν έρευνα ώστε να δουν αν αυτή η αλλαγή θα έφερνε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα και στην ασφάλεια μας. 

Η επίδραση μίας τέτοιας αλλαγής όπως φάνηκε θα ήταν μικρή έως μηδενική. Η έρευνα έγινε όταν το μέτρο της μείωσης του ορίου εφαρμόστηκε σε 76 δρόμους στο κέντρο του Belfast. Παρατηρώντας τα στατιστικά των συγκεκριμένων δρόμων, αλλά και των υπολοίπων στην περιοχή που είχαν όριο τα 50 χλμ./ώρα, δεν βρέθηκε καμία ουσιαστική διαφορά. 

Γιατί δεν θα υπάρξει καμία διαφορά;

Ο λόγος που δεν υπήρξε ουσιαστική διαφορά, είναι γιατί οι οδηγοί δεν κράτησαν τα όρια ταχύτητας σε καμία περίπτωση. Ούτε στην περίπτωση των 30 χλμ./ώρα, ούτε στην περίπτωση των 50. Οι οδηγοί συνέχισαν να αδιαφορούν για τα όρια και τον Κ.Ο.Κ. ίσως γιατί θεωρούν πως δεν είναι καθόλου επικίνδυνο να οδηγείς μέσα σε στενάκια με αυτές τις ταχύτητες... Το ίδιο θα συμβεί όταν θα θεσπιστούν και τα νέα όρια, σχεδόν από το σύνολο των οδηγών.

Την ευθύνη την έχει η Τροχαία

Για να καταφέρεις να αλλάξεις τη νοοτροπία των οδηγών, θα πρέπει (δυστηχώς) να επιβάλει τους νόμους η Τροχαία. Ο μόνος τρόπος να καταφέρεις να αλλάξεις τις συνήθειες των ανθρώπων (και ειδικά εμάς των Ελλήνων) είναι να μας βάλεις να πληρώσουμε την παρανομία μας. Αν η Τροχαία βγει στους δρόμους να ελέγξει τη νομιμότητα των οδηγών, για ένα καλό διάστημα, τότε υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν μυαλά οι οδηγοί. Γιατί όμως κανείς μας, δεν πιστεύει πως θα κάνει εντατικούς ελέγχους η Τροχαία; 


Καμία αλλαγή δεν θα συμβεί!
Σήμερα είναι 50 χλμ./ώρα το όριο μέσα στην πόλη.
Θέλουν να το κάνουν 30 χλμ./ώρα για να μειώσουν τα ατυχήματα.
Οι πρώτες έρευνες έδειξαν την αλήθεια!
Θα μπορούσε η Τροχαία να αλλάξει την κατάσταση και τα μυαλά μας;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε