autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Έφτασαν το 32% των πωλήσεων τα υβριδικά στην Ε.Ε.

Έφτασαν το 32% των πωλήσεων τα υβριδικά στην Ε.Ε.

2/9/2024

Μια «ανάσα» από την κορυφή των προτιμήσεων, μόλις στο 1,4% η διαφορά
Ανοδος κατά 6,5 % του ποσοστού των υβριδικών μέσα σε ένα έτος
Βενζίνη και πετρέλαιο χάνουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς
Απογοητεύουν τα ποσοστά πωλήσεων των ηλεκτρικών

Μια «ανάσα» από την κορυφή των προτιμήσεων, μόλις στο 1,4% η διαφορά

Όπως αρχές κάθε μήνα, έτσι και τώρα, ήρθε η ώρα για την πολυ-αναμενόμενη αναφορά της ACEA σχετικά με τις μηνιαίες πωλήσεις μοντέλων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η «πίτα» των πωλήσεων φανέρωσε εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το παρόν, αλλά και το μέλλον της πορείας των αυτοκινητοβιομηχανιών και τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η άνοδος των υβριδικών μοντέλων, τα οποία όχι μόνο διατήρησαν τη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των οδηγών, αλλά το ποσοστό τους «αναρριχήθηκε» στο 32%. Η εξέλιξη αυτή στην αγάπη του κοινού τα φέρνει μόλις κατά 1,4% πίσω από τα πρώτα – στις πωλήσεις – βενζινοκίνητα.

Ανοδος κατά 6,5 % του ποσοστού των υβριδικών μέσα σε ένα έτος

Οι μετρήσεις, όπως αναφέραμε νωρίτερα, δεν είναι χρήσιμες μόνο για το παρόν, αλλά και για το παρελθόν αλλά και το μέλλον. Το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, τα υβριδικά μοντέλα σημείωσαν πωλήσεις της τάξεως του 25,5%, γεγονός που σημαίνει μια μεγάλη άνοδο κατά 6,5% μέσα σε ένα έτος. Οι Ευρωπαίοι αγοραστές όχι μόνο τείνουν προς τα υβριδικά μοντέλα, αλλά ταυτόχρονα, γυρίζουν την πλάτη στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ας δούμε όμως περισσότερα:

Βενζίνη και πετρέλαιο χάνουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, εξακολουθούν να διατηρούν ένα – αθροιστικά – ποσοστό της τάξεως του 47% από το συνολικό μερίδιο της αγοράς. Όμως, τα ατομικά τους στατιστικά δεν τα πάνε καθόλου καλά. Αφενός τα βενζινοκίνητα, τα οποία κατέχουν το 33,4%, ποσοστό κατά 2,5% χαμηλότερο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023. Η μοναδική χώρα που σημειώθηκε σημαντική αύξηση ήταν η Ιταλία με 3,8%. Αντίθετα, μεγάλες αγορές της Ευρώπης παρουσίασαν πτώση στα ποσοστά πωλήσεων, με τη Γαλλία (-22,6%) και Ισπανία (-12,5%). Σε ό,τι αφορά τα diesel, Ιταλία (-24,6%), Γαλλία (-23,9%) και Ισπανία (-11,6%) σημείωσαν τις μεγαλύτερες πτώσεις στην Ευρώπη.

Απογοητεύουν τα ποσοστά πωλήσεων των ηλεκτρικών

Περνώντας στα ηλεκτρικά μοντέλα, είδαν το συνολικό μερίδιο αγοράς τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποχωρεί στο 12,1% σε σχέση με το 13,5% του 2023. Αν και στο Βέλγιο, σημείωσαν σαρωτική άνοδο στις πωλήσεις με 44,2%, η πτώση της Γερμανίας (-36,8%) επηρέασε πάρα πολύ τις εξελίξεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα plug-in υβριδικά, αντιπροσωπεύουν το 6,8%, κατά 1,1% λιγότερο από το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε