autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ειδικοί ψυχικής υγείας αναγνώρισαν το φόβο για το παράλληλο παρκάρισμα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ειδικοί ψυχικής υγείας αναγνώρισαν το φόβο για το παράλληλο παρκάρισμα

16/9/2024

Το παρκάρισμα έχει εξελιχθεί σε μια «επικίνδυνη» διαδικασία
Parallelophobia, το όνομα της φοβίας εκατομμύρια οδηγών!
Συμπτώματα όπως εφίδρωση και τρέμουλο
Βελτίωση με αργές κινήσεις, συνεχείς προσπάθειες, ακόμη κι εκπαίδευση

Το παρκάρισμα έχει εξελιχθεί σε μια «επικίνδυνη» διαδικασία

Η διαδικασία του να παρκάρεις αποτελεί μια εκ των πιο κομβικών ενεργειών ενός οδηγού στην πορεία του πίσω από τα τιμόνια των μοντέλων που θα οδηγεί. Πρόχειρες και κακές επενδύσεις στα οδικά δίκτυα, θορυβώδεις και ανυπόμονοι οδηγοί, άγχος, ταχύτητα και απειρία, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ», το οποίο είναι πολύ λογικό να γεμίσει έναν οδηγό με αρνητικά συναισθήματα και να καθιστά τη διαδικασία αυτή κάθε άλλο παρά ευχάριστη. Στην χώρα μας πάλι και ειδικά στα αστικά κέντρα, εκεί όπου οι θέσεις μετρούνται με το… σταγονόμετρο, δίνουν μια πολύ «άγρια» αίσθηση στο παρκάρισμα. Αγώνες ταχύτητας για το ποιος θα προλάβει μια θέση παρκαρίσματος και ποικίλες μανούβρες από τον… τυχερό που αγκομαχεί να στριμωχτεί σε μια θέση.

Parallelophobia, το όνομα της φοβίας εκατομμύρια οδηγών!

Και σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα, το παρκάρισμα γίνεται ακόμη πιο ενοχλητικό όταν ο οδηγός έχει να κάνει με παρκάρισμα σε παράλληλη θέση. Η σκέψη ή μάλλον το άγχος για έναν λάθος υπολογισμό, ο οποίος μπορεί να κοστίσει όχι μόνο στον οδηγό που παρκάρει, αλλά και στους οδηγούς που είναι ήδη παρκαρισμένοι. Μια κατάσταση η οποία αποτελεί μεγάλο εχθρό εκατομμύρια οδηγών στον πλανήτη, αναγνωρίστηκε επίσημα από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας στο εξωτερικό! Το όνομα αυτού, parallelophobia.

Συμπτώματα όπως εφίδρωση και τρέμουλο

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, αυτό το άγχος πηγάζει από τον φόβο των οδηγών οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τοποθετήσουν το αυτοκίνητό τους ανάμεσα σε άλλα δύο παρκαρισμένα, «πλημμυρίζουν» με άγχος ώστε να αποφύγουν τις δυσάρεστες επαφές με τα γύρω αυτοκίνητα, αλλά και στο να μην καθυστερήσουν την κυκλοφορία. Μάλιστα, εμφανίζονται συμπτώματα όπως εφίδρωση, γρηγορότεροι καρδιακοί παλμοί και τρέμουλο κατά τη διαδικασία παράλληλης στάθμευσης. ¶λλοι μπορεί να την αποφύγουν εντελώς, προτιμώντας να βρουν εναλλακτικές ακόμα και αν είναι λιγότερο βολικές.

Βελτίωση με αργές κινήσεις, συνεχείς προσπάθειες, ακόμη κι εκπαίδευση

Το ότι αναγνωρίζεται πλέον η κατάσταση αυτή από τους ειδικούς, αρκεί όμως για να λυθεί το πρόβλημα; Σαφώς και όχι, με τους ειδικούς να συστήνουν την έντονη εξάσκηση έως ότου οι οδηγοί αποκτήσουν την απαραίτητη αίσθηση άνεσης. Ακόμη, πιο αργές κινήσεις, καθώς αυτές μειώνουν την πιθανότητα λάθους, καθώς και η χρήση σημείων που θα βοηθήσουν την κατανόηση για την αρχή της ευθυγράμμισης. Στην χειρότερη, αν δεν αποκτηθεί η απαραίτητη σιγουριά, καλή θα ήταν η επίσκεψη σε ειδικό για την εκπαίδευση του οδηγού.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε