Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μα τι λένε; H Ελλάδα φθηνότερη χώρα για να οδηγείς αυτοκίνητο;

Μα τι λένε; H Ελλάδα φθηνότερη χώρα για να οδηγείς αυτοκίνητο;

Διαβάστηκε από 8120 αναγνώστες - 6/6/2022

H νέα έρευνα Car Cost Index για το 2021 ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα της, δημιουργούν έντονα ερωτηματικά, αφού η Ελλάδα είναι η φθηνότερη χώρα να οδηγείς αυτοκίνητο, ανάμεσα σε 22 Ευρωπαϊκές χώρες. Με ποια κριτήρια βγήκαν αυτά τα αποτελέσματα όμως;

Η ετήσια έρευνα Car Cost Index γίνεται κάθε χρόνο και αποτελεί θεσμό πλέον. Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά μια ανάλυση του συνολικού κόστους χρήσης ενός αυτοκινήτου σε 22 χώρες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Πιο φθηνή η χρήση αυτοκινήτου στην Ελλάδα ανάμεσα σε 22 χώρες

Οι χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα είναι, η Ελλάδα, και οι Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία και Φιλανδία. Βασικοί πυλώνες της σύγκρισης για τον υπολογισμό του μηνιαίου κόστους χρήσης, είναι το κόστος ενός αυτοκινήτου στα τέσσερα πρώτα χρόνια κατοχής του, με τα ετήσια χιλιόμετρα που έχει διανύσει, να υπολογίζονται στα 30.000.
 

Κόστος καυσίμου, ασφάλειας, συντήρησης και φόρων τα κριτήρια σύγκρισης

Για να μπορέσουν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, η έρευνα έχει ως βασικά κριτήρια σύγκρισης τα διάφορα μηνιαία κόστη που ξοδεύει ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου κάθε μήνα, για να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του σε κάθε χώρα. Στόχος της έρευνας είναι να αποκαλύψει το πραγματικό κόστος χρήσης ενός αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του κόστους καυσίμων, της απόσβεσης, των φόρων, της ασφαλιστικής κάλυψης και του κόστος συντήρησης.
 

Στα diesel και τα ηλεκτρικά είμαστε οι φθηνότεροι στην Ευρώπη

Η έρευνα λοιπόν, αναδεικνύει την Ελλάδα ως την πιο οικονομική χώρα για τη χρήση αυτοκινήτου, με τον μέσο Έλληνα να χρειάζεται 743 ευρώ κάθε μήνα για την χρήση του αυτοκινήτου του, με την πρωτιά αυτή να αφορά και τα ηλεκτρικά οχήματα. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως, η Ελλάδα ανήκει στις 17 χώρες στις οποίες τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τύπου D2 (premium μεσαίου μεγέθους) είναι πλήρως ανταγωνιστικά και οικονομικότερα από τα «κανονικά» αυτοκίνητα. Επίσης, η Ελλάδα είναι η οικονομικότερη χώρα για να χρησιμοποιεί κανείς αυτοκίνητα diesel, γεγονός που την έφερε στην οικονομικότερη θέση της έρευνας overall.
 

650 ευρώ βασικός μισθός και κόστος χρήσης αυτοκινήτου 743 το μήνα

Πολλά βέβαια είναι τα ερωτηματικά που μας δημιουργήθηκαν από την έρευνα αυτή. H νέα έρευνα Car Cost Index για το 2021 αναφέρει λοιπόν πως ο μέσος Έλληνας ξοδεύει 743 ευρώ το μήνα για την χρήση του αυτοκινήτου του, για ένα μήνα. Πως το καταφέρνει αυτό όμως, αν υπολογίσει κανείς πως ο βασικός μισθός στην χώρα μας είναι 650 ευρώ; Σίγουρα δεν παίρνουν όλοι οι Έλληνες τον βασικό μισθό, αλλά ακόμα και μεγαλύτερος να είναι ο μισθός που εισπράττει κάποιος, έξοδα διαβίωσης δεν έχει; Όλα του τα χρήματα τα ξοδεύει για να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο του; Επίσης, η έρευνα θα έπρεπε να υπολογίζει τέλη κυκλοφορίας αλλά και διοδίων, για να είναι πιο ακριβή τα αποτελέσματα της.
 
 

«Είμαστε οι φθηνότεροι γιατί είμαστε οι χειρότεροι…»
Έρευνα βγάζει φθηνότερη την Ελλάδα σε κόστος χρήσης αυτοκινήτου ανάμεσα σε 22 χώρες!
Υπολόγισαν τιμή καυσίμων, ασφάλειας, συντήρησης και φόρων.
Diesel και ηλεκτρικά μας έδωσαν την πρωτιά!
Πως ο Έλληνας με 650 ευρώ βασικό μισθό πληρώνει 743 ευρώ το μήνα, μπορεί να μας πει κάποια έρευνα;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε