Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Επετειακό Lada Niva με μοτέρ….Κινέζικο

27/9/2021

Made in Germany λοιπόν η επετειακή έκδοση του Lada Niva, με τα 50 αριθμημένα οχήματα να κατασκευάζονται από την Partisan Motors στην Γερμανία. Η συγκεκριμένη έκδοση «γιορτάζει» τα 50 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου της AvtoVAZ στο Βόλγα. Γερμανική είναι όμως και η τιμή του, με τα 19.900 ευρώ να είναι τριπλάσια από την αντίστοιχη τιμή των 7.600 ευρώ του απλού μοντέλου στην Ρωσία, ενώ η προμήθεια του κινητήρα γίνεται από εργοστάσιο στην Κίνα.

Το πρώτο Lada Niva έκανε την εμφάνισή του το 1977 με το όνομα VAZ-2121. Σταδιακά υιοθέτησε το όνομα Niva και έφτασε στην δυτική Ευρώπη ένα χρόνο μετά την δημιουργία του, όπου και έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία αφού σε κάποια περίοδο αποτελούσε το 40% των πωλήσεων των 4X4 σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το σκληροτράχηλο «τζιπάκι» έχει ταγμένο κοινό και στη χώρα μας, με τις εκτός δρόμου δυνατότητές του να εξυμνούνται από τους ιδιοκτήτες τους, όχι και άδικα φυσικά, αφού βάζει τα γυαλιά σε ακριβότερες ποιοτικότερες και δυνατότερες κατασκευές.


Μεγαλύτερο ύψος από το  έδαφος, νέες ζάντες αλουμινίου, και νέοι ενισχυμένοι προφυλακτήρες

Μεγαλύτερο ύψος από το  έδαφος, νέες ζάντες αλουμινίου, και νέοι ενισχυμένοι προφυλακτήρες

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Η Partisan Motors ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα συγκεντρώσει μία ομάδα ειδικών από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να κατασκευάσει τα 50 πρώτα οχήματα ειδικής έκδοσης για το Lada Niva, το οποίο έχει έναν αριθμό από διαφοροποιήσεις σε σχέση με την κανονική έκδοση. Ξεχωρίζει με μιας το μεγαλύτερο ύψος από το  έδαφος, οι νέες ζάντες αλουμινίου, τα πλαστικά προστατευτικά φτερών και οι νέοι ενισχυμένοι προφυλακτήρες. Το νέο επετειακό Lada Niva εφοδιάζεται με λάστιχα της ΒF Goodrich,  έχει μπάρες οροφής, έναν snorkel, αλλά και αναβαθμισμένα φώτα. Με όλα αυτά τα έξτρα όπως και ο νέος αεραγωγός καπώ δίνουν στο κλασικού σχήματος 4 X 4 μία πραγματικά σκληροτράχηλη εμφάνιση. Και στο εσωτερικό όμως δεν τα πάει άσχημα από πλευράς εμφάνισης αφού οι επενδύσεις δερματίνης με κόκκινες ραφές είναι στοιχεία που τονίζουν τον επετειακό χαρακτήρα.
 
Η διάθεση στην αγορά των 50 αυτών οχημάτων θα γίνει μέσω του Fahrzeuge Bögelsack Service & Verkauf GmbH στη Γερμανία με τιμή 19.900 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Αυτό είναι ένα ποσό το οποίο είναι τρεις φορές υψηλότερο από την πιο απλή έκδοση του Lada Niva που διατίθεται στην ρώσικη αγορά. Κάθε ένα από αυτά τα 50 Lada Niva θα έχει μία ειδική πλακέτα με αύξοντα αριθμό, όπως επίσης και πιστοποιητικό από τον κατασκευαστή.
 
Θυμίζουμε εδώ ότι η Autovaz σταμάτησε να προμηθεύει με οχήματα την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών στις εκπομπές ρύπων. Με την εταιρεία να μην έχει επενδύσει χρήματα στην εξέλιξη του κινητήρα ώστε να αποδίδει λιγότερα καυσαέρια, στράφηκε σε άλλες εταιρείες πλέον για την προμήθεια του κινητήρα. Λόγος γίνεται για προμήθεια κινητήρα από εταιρεία στην Κίνα παρόλα αυτά περαιτέρω πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές.
 
Πάντως με τόσους φανατικούς υποστηρικτές του σε όλη την Ευρώπη ακόμα και με κινέζικο κινητήρα και τιμή που αγγίζει τα 20.000 ευρώ πιστεύουμε ότι τα 50 επετειακά Lada Niva δεν θα αργήσουν και πολύ να συναντήσουν τους νέους ιδιοκτήτες τους. 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε