Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έρχονται οι λωρίδες για αυτόνομα αυτοκίνητα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έρχονται οι λωρίδες για αυτόνομα αυτοκίνητα

9/5/2022

Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος για αυτόνομα οχήματα είναι γεγονός, με την πολιτεία του Michigan στις ΗΠΑ να ανακοινώνει πως θα δημιουργήσει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση αποκλειστικά και μόνο για αυτά.

Το μέλλον των αυτοκινητόδρομων

Το πώς θα είναι το μέλλον των αυτοκινητόδρομων το έχουμε φανταστεί αρκετοί και πόσο μάλλον τώρα, που η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση έρχονται με γοργούς ρυθμούς. Το πρώτο βήμα φαίνεται πως θα κάνει η Πολιτεία του Michigan, στα μελλοντικά πλάνα της οποίας είναι η κατασκευή μίας λωρίδας σε αυτοκινητόδρομο, ειδικά για να κινούνται αυτόνομα αυτοκίνητα, βάζοντας τέλος στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Μία λωρίδα αποκλειστικά για αυτόνομα οχήματα

Η ιδέα που προέρχεται από μία start-up εταιρεία κάνει λόγο για την κατασκευή μία λωρίδας ανά κατεύθυνση σε αυτοκινητόδρομο. Σε αυτή θα κινούνται αποκλειστικά αυτόνομα οχήματα, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για αυτά, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ο πρώτος διασυνδεδεμένος διάδρομος για αυτόνομα αυτοκίνητα (CAV). Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς θα μοιάζει ένας τέτοιος αυτοκινητόδρομος, αναφέρουν πως σε αυτήν την συγκεκριμένη λωρίδα κυκλοφορίας θα εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός συνδεσιμότητας για να επιτευχθεί η επικοινωνία μεταξύ των αυτόνομων οχημάτων, συνεισφέροντας παράλληλα στην γρήγορη ανάπτυξη της καινοτόμας αυτής τεχνολογίας.

Ford & Google μεταξύ των επενδυτών

Για την επίτευξη του έργου, ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες σε τομείς που αφορούν τη συγκοινωνιολογία, του οδικού σχεδιασμού και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν περίπου το 2024. Για το λόγο αυτό, η Πολιτεία του Michigan με το βλέμμα στο μέλλον θα παραχωρήσει δύο λωρίδες από τον αυτοκινητόδρομο Ι-94, μεταξύ του Detroit και του Ann Arbor. Το φιλόδοξο έργο των εκατομμυρίων θα χρηματοδοτήσουν από πλευρά τους η Ford αλλά και η Google. Στο μέλλον, το Michigan ευελπιστεί ότι θα δημιουργήσει περισσότερες τέτοιες λωρίδες αποκλειστικά αυτόνομης οδήγησης.
 
 
Αυτοί θα είναι οι μελλοντικοί αυτοκινητόδρομοι!
Στο μέλλον θα έχουμε λωρίδες αποκλειστικά για οχήματα αυτόνομης οδήγησης.
Θα προσφέρουν συνδεσιμότητα και βιώσιμη κινητικότητα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
Η ιδέα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στον αυτοκινητόδρομο Ι-94 του Michigan.
Ford και Google οι μεγάλοι επενδυτές της φιλόδοξης ιδέας.
Τι λέτε, υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε