Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Estrema Fulminea: Πάει για το ρεκόρ στο Ring με 2.040 ίππους

Estrema Fulminea: Πάει για το ρεκόρ στο Ring με 2.040 ίππους

10/1/2023

Να κάνει δικό του το ρεκόρ στην πίστα του Nürburgring, στην κατηγορία των ηλεκτρικών θέλει το Estrema Fulminea των 2.040 ίππων.

Στόχος του να… βασιλεύσει στο Ring

Το 2021 η Automobili Estrema παρουσίασε το Fulminea και σήμερα η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε τα επόμενα σχέδια που έχει μέσω του ηλεκτρικής της supercar. Όπως ανακοίνωσε, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, θα ταξιδέψει στην πίστα του Nürburgring, στη Γερμανία, προσπαθώντας να σημειώσει νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία των σπορ ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

0-320 χλμ./ώρα κάτω από 10 δευτερόλεπτα

Για όσους δε θυμούνται την ταυτότητα του Fulminea, η Estrema ισχυρίζεται πως η συνολική χωρητικότητα των μπαταριών είναι 100 kWh και η πυκνότητα τους είναι 450 Wh/kg. To βάρος των μπαταριών είναι μόλις 300 κιλά, κάτι που κρατά το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου στα 1.507 κιλά. Η αυτονομία φτάνει τα 520 χιλιόμετρα σύμφωνα με τα τεστ του WLTP.

Τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως το Fulminea, το πρώτο αυτοκίνητο της Estrema, εξοπλίζεται επίσης με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 2.040 ίππων που του επιτρέπουν να κάνει το 0-320  χλμ./ώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε