Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Αθήνα έχει τον 6ο χειρότερο συντελεστή φορτιστών στην Ευρώπη

Η Αθήνα έχει τον 6ο χειρότερο συντελεστή φορτιστών στην Ευρώπη

8/8/2022

Εξαιρετικά χαμηλά παραμένει η Αθήνα, όσο αφορά τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης, μιας και διαθέτει μόλις 62 σημεία, τη στιγμή που το Βουκουρέστι έχει 121 σημεία φόρτισης.

Μόλις 0,01 φορτιστής ανά χλμ²

Αποκαρδιωτική η Αθήνα όσο αφορά τους σταθμούς φόρτισης, πάρα τις μεγάλες βλέψεις και υποσχέσεις των αρμόδιων αρχών. Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εταιρία Uswitch, η πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει μόλις 0,1 φορτιστή ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο ή 0,02 ανά 100.000 κατοίκους, νούμερο που την φέρνει στην χαμηλότερη θέση στη συγκεκριμένη κατάταξη.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αρνητική πρωτιά η Σόφια, σε δεινή θέση και το Παρίσι

Σε χειρότερη μοίρα από την Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, με 0,01 φορτιστές ανά χλμ², η οποία είναι και η πρώτη στην αρνητική κατάταξη, με τη Ρήγα (Λετονία), το Βίλνιους (Λιθουανία), το Ζάγκρεμπ (Κροατία) και τη Λευκωσία (Κύπρος) να κλείνουν την πρώτη πεντάδα. Ακριβώς από πάνω μας είναι η Βαρσοβία με 0,13 φορτιστές ανα χλμ², ενώ μόλις στην 9 θέση, με 0,16 φορτιστές ανα χλμ² ή 0,03 σταθμούς ανά 100.000 κατοίκους είναι η πόλη του φωτός, το Παρίσι, με τους κατοίκους του να είναι αρκετά δυσαρεστημένοι με το συγκεκριμένο πρόβλημα.
 

Πρωταθλητής το Όσλο, στην 10αδα η Βουδαπέστη

Στην αντίπερα όχθη, την πρωτιά κατέχει με μεγάλη διαφορά το Όσλο με 2.481 σημεία φόρτισης ή 5,47 φορτιστές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο ή με 3,98 σταθμούς ανά 100.000 κατοίκους, δείχνοντας πόσο ζεστά έχει πάρει το θέμα της ηλεκτροκίνησης και κάνοντας μεγάλες επενδύσεις στην ανάπτυξη του δικτύου.

Στη δεύτερη θέση είναι το Λονδίνο με 3,17 φορτιστές ανά χλμ² και πάνω από 4.990 σημεία φόρτισης, με την τριάδα να κλείνει η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, Άμστερνταμ με 2,24 φορτιστές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Σε υψηλές θέσεις κινούνται η Λισσαβόνα (2.09 φορτιστές/ χλμ²), οι Βρυξέλλες (1.35) και το Βερολίνο (1.27), με τη Βουδαπέστη να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα.


 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε