Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Ford επενδύει 270εκ.ευρώ για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Η Ford επενδύει 270εκ.ευρώ για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

19/10/2021

270 εκ. ευρώ επενδύει η Ford στο εργοστάσιό της στο Halewood, στη βορειοδυτική Αγγλία, για να προετοιμάσει τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στις πωλήσεις αποκλειστικά ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων το 2030.

Η Ford έχοντας ήδη ανακοινώσει ότι το ο εργοστάσιο του Merseyside, που κατασκευάζει ήδη κιβώτια για τα Focus και Fiesta, από το 2024 θα κατασκευάζει επίσης ηλεκτροκινητήρες  για την επόμενη γενιά οχημάτων Ford, που θα πωλούνται στην Ευρώπη, προχωράει ακόμα σε μια μεγάλη επένδυση που θα κάνει τη μετάβαση στις πωλήσεις αποκλειστικά ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων πιο ομαλή.

Αμιγώς ηλεκτρικά ή Plug-In υβριδικά θα είναι το 100% των αυτοκινήτων της Ford έως το 2030

Η Ford ισχυρίζεται ότι το 100% των επιβατικών αυτοκινήτων της και τα 2/3 των εμπορικών οχημάτων της που θα πωλούνται έως το 2030, θα είναι πλήρως ηλεκτρικά ή Plug-In υβριδικά.  H επένδυση στο Halewood, θα βοηθήσει στην κάλυψη αυτής της ζήτησης, μέσω της ικανότητάς της να παραδίδει περίπου 250.000 ηλεκτροκινητήρες  κάθε χρόνο.

Εκτός από τα 270 εκατομμύρια που επενδύει η Ford, ακόμα  15 εκ. ευρώ θα χορηγηθούν από το Ταμείο Μεταφοράς Αυτοκινήτου της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είχε παράσχει επίσης οικονομική βοήθεια για το εργοστάσιο μπαταριών της Nissan στο Σάντερλαντ. 

Η Συνεργασία Ford και SK Innovation για μπαταρίες, ανοίγει 11.000 θέσεις εργασίας

 Η Ford και ο συνεργάτης της στις μπαταρίες, η κορεάτικη SK Innovation, δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει την τοποθεσία για το ευρωπαϊκό κοινό έργο τους. Τον περασμένο μήνα το δίδυμο αποκάλυψε σχέδια για μια τεράστια επένδυση 11,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες μονάδες μπαταριών στις ΗΠΑ. Σχεδόν 11.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν όταν οι εγκαταστάσεις στο Stanton, Tennessee και Glendale, Kentucky, ξεκινήσουν να λειτουργούν το 2025.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε