Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η Ιταλία θέλει να επαναφέρει τις Autobianchi και Innocenti!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Ιταλία θέλει να επαναφέρει τις Autobianchi και Innocenti!

15/7/2024

«Η κυβέρνηση της Ιταλίας παίρνει από την Stellantis τις 2 μάρκες».
Θέλει να τις δώσει σε Κινέζους που θα παράγουν αυτοκίνητα εντός Ιταλίας.
Το αρμόδιο Υπουργείο κατέθεσε αιτήσεις για τα εμπορικά σήματα των μαρκών.
Η Autobianchi πήρε δημοσιότητα και στην Ελλάδα.

Μαίνεται η διαμάχη Ιταλίας- Stellantis

Τις μάρκες Autobianchi και Innocenti, οι οποίες ανήκουν στην Stellantis,θέλει να πάρει η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ιταλικό Μέσο. Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας σκοπεύει να τις δώσει σε Κινέζικές μάρκες που θέλουν να επενδύσουν στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας. Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Il Sole 24 Ore» έρχεται ως συνέχεια της κόντρας που υπάρχει για αρκετό διάστημα μεταξύ Stellantis και Ιταλίας, το οποίο κορυφώθηκε με το θέμα της Alfa Romeo Milano και τη μετονομασία της σε Junior

Θέλει να τις δώσει σε Κινέζους που θα παράγουν αυτοκίνητα εντός Ιταλίας

Βάσει του δημοσιεύματος, η κυβέρνηση της Ιταλίας σκοπεύει να πάρει τις μάρκες Autobianchi και Innocenti που ανήκουν στην Stellantis, αλλά όχι με τη μορφή αγοράς. Μόλις τα καταφέρει, ενδεχομένως να τις δώσει σε κινέζικες εταιρείες που είναι πρόθυμες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Ιταλία, τονώνοντας με αυτό τον τρόπο την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το αρμόδιο Υπουργείο κατέθεσε αιτήσεις για τα εμπορικά σήματα των μαρκών

Όπως αναφέρει η «Il Sole 24 Ore», ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσει η κυβέρνηση να αποκτήσει τις δύο μάρκες, είναι κάποιοι νέοι κανονισμοί που της δίνουν το δικαίωμα να πάρει ιστορικές μάρκες που «δεν χρησιμοποιούνται για τουλάχιστον πέντε χρόνια ή που υπόκεινται σε διαδικασία παύσης λειτουργίας από την ιδιοκτήτρια εταιρεία».

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αρμόδιο Υπουργείο έχει ήδη υποβάλει αίτηση για να καπαρώσει τα εμπορικά σήματα Autobianchi και Innocenti. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι χρησιμοποιούν διαφορετικά γραφικά από αυτά που έχουν οι δύο μάρκες που ανήκουν στην Stellantis. Επί του παρόντος παραμένει ασαφές εάν κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στην πράξη, κάτι που μένει να φανεί, αλλά από την άλλη η θέληση της ιταλικής κυβέρνησης για την ανάσταση των δύο μαρκών είναι επιβεβαιωμένη, βάσει πάντα με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της Ιταλίας.

Η Autobianchi πήρε δημοσιότητα και στην Ελλάδα

Κλείνοντας, εν συντομία να θυμίσουμε πως η Autobianchi ιδρύθηκε το 1955 και σταμάτησε τη λειτουργία της το 1995. Η λιγότερο δημοφιλής Innocenti, άλλαξε πολλές φορές ιδιοκτησία, ανήκοντας μεταξύ άλλων σε British Leyland, De Tomaso και Fiat, μέχρι να εξαφανιστεί στη δεκαετία του 1990.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις