Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Για να ξεκινήσει να βρίσκεται σε επαφή με τους φιλόδοξους στόχους της, η Porsche χρειάζεται περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα και όλα δείχνουν πως το επόμενο σχετικό όχημα θα είναι μια ηλεκτρική εκδοχή της Macan.

Ηλεκτρική Porsche Macan με αυτονομία 500 χλμ.

27/11/2017

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche θα στηριχθεί στην Mission E και θα κυκλοφορεί στους δρόμους πριν το τέλος της δεκαετίας. Ποιο θα είναι, όμως, το δεύτερο; Όλα δείχνουν πως θα στηρίζεται στην Macan και ότι θα έχει αυτονομία πάνω από 500 χλμ.

Αυτό που ξέρουμε είναι πως οι άνθρωποι της Porsche δουλεύουν εντατικά πάνω στην έκδοση παραγωγής της πρωτότυπης Mission E, ώστε να κυκλοφορεί στους δρόμους πριν το τέλος της δεκαετίας. Ποιο θα είναι, όμως, το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, η οποία εκτιμά πως ως το 2025 πάνω από τις μισές πωλήσεις της θα αφορούν σε ηλεκτρισμένα οχήματα;
 
Για να ξεκινήσει να βρίσκεται σε επαφή με τους φιλόδοξους στόχους της, η Porsche χρειάζεται περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα και όλα δείχνουν πως το επόμενο όχημα θα είναι μια ηλεκτρική εκδοχή της Macan.
   
Ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Porsche, Michael Steiner, δεν επιβεβαίωσε πως το 2ο ηλεκτρικό μοντέλο θα στηρίζεται στην Macan, αλλά είπε πως δεν θα πατάει στην Panameara ή σε κάποιο sports car. Ο κος Steiner είπε χαρακτηριστικά: «Ξεκινάμε με ένα σπορτίφ 4θυρο μοντέλο, την Mission E, που τοποθετείται ανάμεσα από τις 911 και Panamera. Οπότε είναι λογικό να θέλουμε να ισορροπήσουμε τη γκάμα μας με ένα προϊόν διαφορετικής κατηγορίας, όπως ένα SUV.».
 
Όταν το μεγαλοστέλεχος της γερμανικής εταιρείας πιέστηκε για περισσότερα στοιχεία, είπε πως ένα ηλεκτρικό crossover θα μπορούσε να έχει αυτονομία πάνω από 500 χλμ. Είπε ακόμα πως το εν λόγω μοντέλο θα μπορούσε να προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, με μικρότερες ή μεγαλύτερες μπαταρίες, για αντίστοιχη αυτονομία.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις