Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Μισέλ Μουτόν θυμήθηκε τη νίκη της στο Ράλι Ακρόπολις

Η Μισέλ Μουτόν θυμήθηκε τη νίκη της στο Ράλι Ακρόπολις

29/3/2024

Θυμάται σε βίντεο τη νίκη της στην Ελλάδα το 1982.
«Μπορεί να με τρελάνει όταν βλέπω το κοινό να είναι κοντά στα αυτοκίνητα».
«Σε μία στροφή γλίστρησα και ήταν μπροστά οι γονείς μου».
«Ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου ήταν το Ακρόπολις».

Η γυναίκα που ξεχώρισε σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο

Η Γαλλίδα, άλλοτε οδηγός του WRC, Μισέλ Μουτόν σε ένα βίντεο μιλάει για τη νίκη που πήρε στο Ράλι Ακρόπολις το 1982. Ανάμεσα σε πολλά στιγμιότυπα βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για γεγονότα που μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει γνωστά, ενώ φυσικά κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που υπήρχαν στο... Ράλι των Θεών!

Θυμάται σε βίντεο τη νίκη της στην Ελλάδα το 1982

Η Μισέλ Μουτόν ξεχώρισε μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), πρωταγωνιστώντας από τη θέση της οδηγού τη δεκαετία του 1980. Η 72χρονη σήμερα, Μισέλ Μουτόν σε ένα βίντεο αναφέρεται στο Ράλι Ακρόπολις του 1982, το οποίο ήταν ένα από τα τέσσερα που κέρδισε εκείνη τη χρονιά, αγωνιζόμενη με ένα Audi Quattro για την εργοστασιακή ομάδα της γερμανικής φίρμας.

Σήμερα έχει το ρόλο της εκπροσώπου ασφαλείας

Η Μουτόν συνεχίζει να εργάζεται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σήμερα ως εκπρόσωπος ασφαλείας και κοιτώντας πίσω στο χρόνο στέκεται στο πόσο επικίνδυνες ήταν οι αγωνιστικές συνθήκες, σε σύγκριση με σήμερα. Εν τω μεταξύ, οι θεατές, που μπαίνουν στην πίστα μερικές φορές είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό επικινδυνότητας.

«Μπορεί να με τρελάνει όταν βλέπω το κοινό να είναι κοντά στα αυτοκίνητα»

«Βλέπεις τους ανθρώπους κοντά στο αυτοκίνητο. Ξέρεις, το να είμαι υπεύθυνη για την ασφάλεια όταν βλέπω αυτή τη εικόνα, μπορεί να με τρελάνει», είπε η Μουτόν στο βίντεο για το DirtFish Rally School που δημοσιεύτηκε λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής Women in Motorsports 2024.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Το κοινό ήταν απίστευτο. Ήταν στο δρόμο μαζί μας. Ήταν μέρος του παιχνιδιού. Τίποτα δεν μπορούσαμε να κάνουμε. Έπρεπε να οδηγήσουμε, προσπαθώντας να μην ακουμπήσουμε κανέναν και αυτό ήταν το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε. Τους νιώθεις στο δρόμο, δεν τους βλέπεις πολύ καλά, αλλά τους νιώθεις», ανέφερε επιπλέον για την παρουσία του κοινού. Αργότερα η Μουτόν είδε ένα γλίστρημα και μία έξοδό της, παγώνοντας την εικόνα στο βίντεο για να αποκαλύψει πως σε εκείνο ακριβώς το σημείο που είχε την έξοδο βρίσκονταν οι γονείς της.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις