autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Η Porsche σκοπεύει να διασώσει τον κατασκευαστή μπαταριών Varta
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Porsche σκοπεύει να διασώσει τον κατασκευαστή μπαταριών Varta

8/8/2024

Στόχος όχι απλά η διάσωση, αλλά και η απόκτηση μεριδίου από την Porsche.
Αμεση εισροή 100 εκ. ευρώ με μία πιθανή συμφωνία.
Την αποτελείωσε η επένδυση σε μπαταρίες για υβριδικά σπορ αυτοκίνητα.
Στα 544 εκ. ευρώ το συνολικό χρέος.

Στόχος όχι απλά η διάσωση, αλλά και η απόκτηση μεριδίου από την Porsche

Σύμφωνα με τις πηγές μας, η Porsche εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στη διάσωση της γερμανικής εταιρείας Varta, την ώρα που ο προβληματικός παραγωγός μπαταριών ζυγίζει τις επιλογές για την αναδιάρθρωση του χρέους του. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η Porsche δεν στοχεύει απλά να εμπλακεί στη διάσωση της μονάδας μπαταριών της Varta, αλλά και να αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο σε ολόκληρο τον όμιλο.
 

Αμεση εισροή 100 εκ. ευρώ με μία πιθανή συμφωνία

Η Varta προς το παρόν «ζυγίζει» δύο προτάσεις για οικονομική αναδιάρθρωση με τους πιστωτές και τους δυνητικούς επενδυτές, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της πριν λίγες μέρες. Η ανακοίνωση σημείωνε ότι οι δυνητικοί επενδυτές περιλαμβάνουν την Porsche, μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Αυστριακό επιχειρηματία και μεγαλομέτοχό της Michael Tojner, καθώς και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Με μία πιθανή συμφωνία για τη σταθεροποίηση της Varta, θα εισρεύσουν άμεσα 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία της εταιρείας, αναφέρουν οι άνθρωποί της, με τους υφιστάμενους μετόχους της Varta να εκμηδενίζονται.
 


Η Porsche σκοπεύει να διασώσει τον κατασκευαστή μπαταριών Varta

Η Porsche σκοπεύει να διασώσει τον κατασκευαστή μπαταριών Varta

Την αποτελείωσε η επένδυση σε μπαταρίες για υβριδικά σπορ αυτοκίνητα

Η Varta έχει ένα σερί κακών επενδύσεων στον παραδοσιακό της τομέα των μικρών μπαταριών για ηλεκτρονικά είδη, αλλά μία δαπανηρή επένδυση σε μπαταρίες με την επωνυμία V4Drive για υβριδικά σπορ αυτοκίνητα, η οποία δεν έπιασε τόπο, επιτάχυνε την καθίζηση του ομίλου.

Ωστόσο η Porsche και η Varta ανακοίνωσαν νωρίτερα τον Ιούλιο τη συνεργασία τους για τη θυγατρική εταιρεία e-mobility – η οποία παράγει κυψέλες ιόντων λιθίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρικά οχήματα – προκαλώντας την εκτίναξη της μετοχής της Varta.
 

Στα 544 εκ. ευρώ το συνολικό χρέος

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το συνολικό χρέος της Varta ανέρχεται στα 544 εκατομμύρια ευρώ. Οι τράπεζες πρόκειται να χάσουν το ήμισυ των απαιτήσεών τους στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης. Όλες οι πιθανές επιλογές αναδιάρθρωσης αποσκοπούν στην εισροή ενός «υψηλού διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ» νέων κεφαλαίων στην επιχείρηση, δήλωσε η Varta. Και οι δύο προτάσεις θα συνεπάγονται τη διαγραφή της μετοχής της Varta από το χρηματιστήριο και ορισμένες ομάδες πιστωτών θα δουν επίσης ένα «σημαντικό» κούρεμα χρέους, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε