Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Stellantis αρνήθηκε να πουλήσει γαλλική μάρκα σε Κινέζους!

Η Stellantis αρνήθηκε να πουλήσει γαλλική μάρκα σε Κινέζους!

17/4/2024

O επικεφαλής της Stellantis ήταν άκρως αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του.
Είπε όχι σε δύο προτάσεις πώλησης της Alfa Romeo και μίας γαλλικής μάρκας.
«Η Alfa Romeo είναι το μεγαλύτερο κόσμημα της Stellantis».
«Δε φεύγουμε από την Ιταλία, επενδύσαμε 5 δισ. ευρώ».

O επικεφαλής της Stellantis ήταν άκρως αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του

Αρνητική απάντηση σε κινεζική εταιρεία, που προσέγγισε την Stellantis προκειμένου να αποκτήσει μία από τις γαλλικές μάρκες που διαθέτει, έδωσε ο επικεφαλής του Ομίλου, Carlos Tavares. Ο CEO της Stellantis σε δηλώσεις του είπε πως ίδια απάντηση είχε δώσει και σε πρόταση για την πώληση της Alfa Romeo, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Όμιλος δεν σκοπεύει να φύγει από την Ιταλία, αλλά να κάνει επενδύσεις.

Είπε όχι σε δύο προτάσεις πώλησης της Alfa Romeo και μίας γαλλικής μάρκας

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, αφού ξεκαθάρισε πως καμία από τις μάρκες του Ομίλου δεν προς πώληση, στη συνέχεια έγινε περισσότερο αποκαλυπτικός. Ανέφερε πως είχε στα χέρια του προσφορές για την πώληση της Alfa Romeo και μία που αφορούσε μία από τις γαλλικές μάρκες της. Συγκεκριμένα, ο Tavares είπε πως το 2021 αρνήθηκε να πουλήσει την Alfa Romeo, ενώ το 2023, μια κινεζική εταιρεία, την οποία δεν κατονόμασε, ζήτησε μία από τις γαλλικές μάρκες της Stellantis.

«Αυτή τη φορά ήταν μια κινεζική εταιρεία που χτύπησε την πόρτα ρωτώντας... Θα μου πουλήσετε αυτή τη μάρκα; Δεν θα πω ποια μάρκα, αλλά ήταν γαλλική. Είπα: Όχι, φυσικά όχι», ανέφερε στις δηλώσεις του στο Autocar, ο Tavares. Θυμίζουμε πως οι γαλλικές μάρκες στον όμιλο Stellantis είναι οι DS, Citroen και Peugeot.

«Η Alfa Romeo είναι το μεγαλύτερο κόσμημα της Stellantis»

Σε ότι αφορά την Alfa Romeo, ο Carlos Tavares είπε: «Μου πήρε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για να πω: "Μου κάνεις πλάκα;" Η Alfa Romeo είναι ίσως το μεγαλύτερο κόσμημα που έχουμε στη δύναμη των 14 εμβληματικών μας εμπορικών σημάτων. Φυσικά είπα όχι».

«Επενδύσαμε 5 δισ. ευρώ, δε φεύγουμε από την Ιταλία»

Κλείνοντας, ο Tavares αρνήθηκε για πολλοστή φορά τις φήμες που θέλουν την Stellantis να σκέφτεται την αποχώρησή της από την Ιταλία. Ανέφερε πως ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις 5 δισ. ευρώ, με σκοπό την παραγωγή 15 νέων μοντέλων και δύο νέων πλατφορμών. Σχεδιάζει επίσης ένα εργοστάσιο μπαταριών στη χώρα. «Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Ότι λέγεται για αποχώρηση της Stellantis από την Ιταλία πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις