Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η Stellantis θα κλείσει τις μάρκες που δεν είναι κερδοφόρες
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Stellantis θα κλείσει τις μάρκες που δεν είναι κερδοφόρες

26/7/2024

Δηλώσεις του CEO του Ομίλου.
Ίσως πωληθεί η Maserati.
14 είναι οι μάρκες που ανήκουν στην Stellantis.
Το 1ο εξάμηνο του 2024 μειώθηκαν τα έσοδα της Stellantis.

Δηλώσεις του CEO του Ομίλου

Ο επικεφαλής της Stellantis, Carlos Tavares σε δηλώσεις του ανέφερε πως αν κάποια από τις 14 μάρκες που ανήκουν στον  Όμιλο δεν είναι κερδοφόρα, τότε είτε θα κλείσει ή ενδεχομένως να πωληθεί. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters σύμφωνα με το όποιο ο Tavares αναφερόμενος στις μάρκες είπε: «Εάν δεν βγάλουν χρήματα, θα τις κλείσουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε μάρκες που δεν βγάζουν χρήματα».

Ίσως πωληθεί η Maserati

Ο Tavares δεν κατονόμασε καμία μάρκα, αλλά είναι γεγονός πως ορισμένες κινδυνεύουν περισσότερο από άλλες. Για παράδειγμα ειδικοί του κλάδου είπαν στο Reuters ότι η Stellantis θα μπορούσε να προσπαθήσει να πουλήσει τη Maserati ή ακόμα να κλείσει τις Lancia και DS, οι οποίες δεν συνεισφέρουν σημαντικά σε πωλήσεις.

Μειώθηκαν τα έσοδα της Stellantis στο 1ο μισό του 2024

Αξίζει να σημειωθεί πως η δήλωση του Tavares ήρθε μετά τη μείωση των καθαρών εσόδων του Ομίλου κατά 48% τους πρώτους έξι μήνες του 2024, στα 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Stellantis δε δημοσίευσε στοιχεία για μεμονωμένες μάρκες, εκτός από τη Maserati, αναφέροντας  ζημία 82 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο.

14 είναι οι μάρκες που ανήκουν στην Stellantis

Θυμίζουμε πως ο Carlos Tavares, λίγους μήνες μετά την ίδρυση της Stellantis από την ένωση των PSA Groupe και FCA, είπε πως θα υπάρξουν επενδύσεις και στις 14 μάρκες για τα επόμενα 10 χρόνια και από κει και μετά θα υπάρξουν εξελίξεις. Όπως φαίνεται το χρονικό περιθώριο άλλαξε, αφού από τότε έχουν περάσει μόνο τρία χρόνια.

Nα αναφέρουμε πως η Stellantis είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Διαθέτει στους κόλπους της 14 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων και συγκεκριμένα τις: Citroën, Fiat, Opel, Vauxhall, Peugeot, Abarth, Ram, Dodge, Chrysler, Jeep, Lancia, DS Automobiles, Alfa Romeo και Maserati.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις