Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η VW ετοιμάζει παντός εδάφους αμιγώς ηλεκτρικό

22/9/2021

Φήμες για ένα σκληροτράχηλο ηλεκτρικό SUV από τη Volkswagen εμφανίστηκαν αρχικά στα τέλη του 2018, τις οποίες τελικά στις αρχές του 2020 τις είδαμε να επιστρέφουν. Ονόματα όπως T-Rug αλλά και Ruggdzz είχαν προταθεί, από ότι φαίνεται όμως το όνομα που θα χρησιμοποιηθεί στο παντός εδάφους ηλεκτρικό είναι το Scout.

Η Traton είναι μία θυγατρική εταιρεία της Volkswagen, η οποία ενώνει τα εμπορικά σήματα Man Scania και Navistar κάτω από την ίδια εταιρική ομπρέλα με την οποία η Volkswagen κατέχει πλέον τα δικαιώματα για το όνομα Scout. Να ενημερώσουμε εδώ ότι η Navistar δημιουργήθηκε το 1986 και κατέχει το εμπορικό σήμα Scout μέχρι και σήμερα. Η Traton εξαγόρασε την Navistar στις αρχές Ιουλίου και αφού η τελευταία είναι θυγατρική της Volkswagen, το όνομα Scout είναι πλέον στην κατοχή της για χρήση σε μελλοντικό μοντέλο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Το εμπορικό σήμα αναφέρεται σε αυτοκίνητα ι.χ, ελαφριά και μεσαία φορτηγά και SUV βάρους πάνω από 1.100 κιλά. Αν και η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρικό αμιγώς ηλεκτρικό όχημα παντός εδάφους είναι ακόμα κάποια χρόνια μακριά αφού, μέχρι στιγμής έχουν ήδη ανακοινωθεί τα ID. Buzz και το  Aero B. Σεντάν, τα οποία θα ακολουθούν από τα ID.1 και ID.2, μυστήριο παραμένει το ποιά πλατφόρμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα τέτοιο μοντέλο. Και το λέμε αυτό επειδή σύμφωνα και με την ανακοίνωση από την Volkswagen, οι πλατφόρμες MEB και PPE θα συγχωνευτούν, δημιουργώντας μία ενιαία πλατφόρμα με την ονομασία SSP. Το αναμενόμενο μοντέλο μάλλον θα βασιστεί στο επερχόμενο Trinity, που θα είναι και το πρώτο μεγάλο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει τις βάσεις τις οποίες προφανώς θα μοιραστεί η εταιρία και  με τις υπόλοιπες μάρκες του group VAG.
 
Με την Jeep να έχει στα σκαριά το ηλεκτρικό Wrangler, αλλά και τη Ford να μην κρύβει τις προθέσεις της για ένα αμιγώς ηλεκτρικό Bronco, λογικό θα ήταν και από την Volkswagen να διεκδικήσει και αυτή το μερίδιο της από την πίτα των εκτός δρόμου αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε