Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έρχονται Τέλη και φορολόγηση

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έρχονται Τέλη και φορολόγηση

22/11/2022

Ξεχάστε όσα ξέρατε με τα προνόμια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πλέον δεν θα αργήσει το χρονικό διάστημα που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φορολογηθούν, και θα πληρώνουν και τέλη κυκλοφορίας.

Φέρνουν Τέλη κυκλοφοράς και φορολόγηση στα Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αυτή την στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, διατηρεί στο μυαλό του και κάποια προνόμια που τον δελεάζουν για να το επιλέξει, έναντι ενός κανονικού αυτοκινήτου. Η επιδότηση από το κράτος (επειδή είναι πανάκριβα) είναι ένα από αυτά, τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας (δεν έχουν ρύπους) είναι ένα 2ο.
Δυστυχώς, δεν θα είναι πάντα έτσι. Πολύ σύντομα αυτό θα αλλάξει!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τέλη στα ηλεκτρικά ανακοίνωσαν στην Αγγλία

Ο υπουργός Οικονομικών της Αγγλίας, Jeremy Hunt, ανακοίνωσε πως για λόγους ισονομίας, από το 2025 και μετά θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: «Επειδή το Γραφείο Προϋπολογισμού προέβλεψε τα μισά από όλα τα νέα οχήματα να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2025, για να κάνουμε το φορολογικό μας σύστημα πιο δίκαιο, αποφάσισα ότι από τότε τα ηλεκτρικά οχήματα δεν θα απαλλάσσονται πλέον από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης οχημάτων».

Στην Ιαπωνία πληρώνουν ήδη και φέρνουν και αυξήσεις

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν ένα καλό τμήμα της αγοράς. Τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, φορολογούνται ανάλογα με τον κυβισμό τους έως και με 789 δολάρια τον χρόνο. Στην Ιαπωνία έχουν ήδη ξεκινήσει να φορολογούν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που οι πωλήσεις τους τα τελευταία χρόνια, αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς. Μέχρι και σήμερα λοιπόν, τα ηλεκτρικά έχουν φορολογία στα 178 δολάρια ετησίως. Αυτό όμως θα αλλάξει πολύ σύντομα, αφού ήδη η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως θα υπάρξει αυξήση στην φορολόγηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε