Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κόντρα Ιταλίας-Stellantis για τη χώρα κατασκευής της Milano

Κόντρα Ιταλίας-Stellantis για τη χώρα κατασκευής της Milano

15/4/2024

Αντιδρά η ιταλική κυβέρνηση για το πολωνικό εργοστάσιο της Milano.
Ιταλός Υπουργός: «Παραπλανούνται οι αγοραστές».
CEO Alfa: 10 χιλιάδες φθηνότερη η Milano λόγω της κατασκευής στην Πολωνία.
Κανένα σχόλιο της Stellantis αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού.

Αντιδρά η ιταλική κυβέρνηση για το πολωνικό εργοστάσιο της Milano

Η νέα Alfa Romeo Milano θα κατασκευαστεί σε εργοστάσιο στην Πολωνία, γεγονός που έφερε την έντονη αντίδραση της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζει πως λόγω της ονομασίας της, θα πρέπει να κατασκευαστεί στην Ιταλία. Επικρίνοντας την απόφαση αυτή η ιταλική κυβέρνηση, χαρακτηρίζει ως παράνομο το γεγονός πως η κατασκευή της Milano θα γίνει εκτός της χώρας καταγωγής της, κάνοντας λόγω για παραβίαση της νομοθεσίας.

Ιταλός Υπουργός: «Παραπλανούνται οι αγοραστές»

«Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano δεν μπορεί να παραχθεί στην Πολωνία», είπε ο υπουργός βιομηχανίας της Ιταλίας, Adolofo Urso και συνέχισε: «Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους καταναλωτές από παραπλανήσεις. Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano πρέπει να παράγεται αποκλειστικά στην Ιταλία. Διαφορετικά, δίνει μια παραπλανητική εικόνα που δεν επιτρέπεται από την ιταλική νομοθεσία», κατέληξε.

CEO Alfa: 10 χιλιάδες φθηνότερη η Milano λόγω της κατασκευής στην Πολωνία

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, είπε ότι η κατασκευή της Milano στην Πολωνία θα συμβάλει στη μείωση της τιμής του μοντέλου κατά 10.000 ευρώ σε σχέση με το να κατασκευάζονταν στην Ιταλία. Συγκεκριμένα είπε πως η τιμή της θα ξεκινά κάτω από τις 30.000 ευρώ και θα είναι η μόνη Alfa Romeo που κατασκευάζεται εκτός Ιταλίας. «Αν κατασκευαζόταν στην Ιταλία, μία Milano θα ξεκινούσε από περίπου 40.000 ευρώ αντί για 30.000 ευρώ, περιορίζοντας τις δυνατότητές της στην αγορά», δήλωσε ο Tavares.

Κανένα σχόλιο της Stellantis αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού

Η Stellantis, η μητρική εταιρεία της Alfa Romeo, αρνήθηκε να σχολιάσει την τελευταία δήλωση του Urso και πλέον μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις