Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κορονοϊός και κόρνα υπεύθυνα για τα νεύρα στο τιμόνι!

Κορονοϊός και κόρνα υπεύθυνα για τα νεύρα στο τιμόνι!

11/11/2021

Η πανδημία παρέα με το άσκοπο πάτημα της κόρνας είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που έχουν εκτοξεύσει τα νεύρα και την επιθετικότητα στο τιμόνι.

Η καραντίνα άφησε πολλά «κουσούρια» στη ζωή όλων των ανθρώπων, αφού άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα τους, αλλάζοντας ακόμα και τον τρόπο οδήγησης των ανθρώπων. Η νευρικότητα, η μείωση αυτοπεποίθησης και το έντονο άγχος είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κληροδότησε στους οδηγούς η πανδημία του κορονοϊού!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

1 στους 2 Έλληνες οδηγούν νευρικά και επικίνδυνα

Μας καταδίκασαν για ακόμη μία φορά! Οι Έλληνες οδηγοί είναι οι πιο επικίνδυνοι οδηγοί στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σε συνεργασία με το ίδρυμα Fondation Vinci Autoroutes. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 50% των οδηγών στην Ελλάδα είναι νευρικοί και επικίνδυνοι στο τιμόνι, μετά ακολουθούν οι Ιταλοί με 44%, ενώ οι πιο ακίνδυνοι είναι οι Σουηδοί με ποσοστό μόλις 11%.


Τα νεύρα στην οδήγηση αυξάνουν κατά 30% τους καρδιακούς παλμούς και τον κίνδυνο ατυχήματος
 

Σκέψου πώς νιώθεις εκείνη τη στιγμή όταν έχεις νεύρα στο δρόμο, είναι σαν να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Ε, πάνω κάτω αυτό συμβαίνει. Ανεβαίνει η πίεση του αίματος και οι πολλαπλασιάζονται οι παλμοί της καρδιάς σου κατά 30% σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό δεν είναι και το καλύτερο για την υγεία σου. Μάλιστα η συγκεκριμένη έρευνα έχει συνδέσει τα ξεσπάσματα στους δρόμους με τις πιθανότητες να συμβεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο. Αξίζει όλο αυτό για έναν τραμπουκισμό στον δρόμο; Αλλά δεν είναι μόνο το μακροπρόθεσμο πρόβλημα για την υγεία σου. Τη στιγμή εκείνη που θολώνεις, όχι μόνο χαλάς το κλίμα για τους υπόλοιπους γύρω σου, αλλά γίνεσαι και επικίνδυνος. Οδηγώντας νευρικά και με μεγάλη δόση ανασφάλειας αυξάνεις τον κίνδυνο ατυχήματος. Εσύ νομίζεις ότι είσαι προσεκτικός αλλά στη πραγματικότητα δεν είσαι. Για παράδειγμα η νευρική και με απότομους χειρισμούς οδήγηση μπορεί να σε βγάλει εκτός δρόμου ειδικά σε κάποια στροφή όπου απαιτούνται απαλοί χειρισμοί.


Η κόρνα φταίει για το 50% των καυγάδων στο δρόμο

Οι κόρνες έχουν σαν σκοπό να δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα να προειδοποιεί τους άλλους οδηγούς για κάποιον τυχόν κίνδυνο. Όμως, πολύ συχνά, οι οδηγοί κορνάρουν είτε για να επιπλήξουν άλλους οδηγούς είτε για να εκφράσουν τον εκνευρισμό τους, μια συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει οργή στους δρόμους. Δεν πατάμε κόρνα για να επισημάνουμε σε κάποιον οδηγό ότι έχει κάνει λάθος. Το κορνάρισμά μας μπορεί να τον αγχώσει, με αποτέλεσμα να κάνει επιπλέον λάθη ή να εκνευριστεί και να ανάψουν τα αίματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργείται ένταση που οδηγεί κατά 90% σε καβγά. Μάλιστα σε πρόσφατη έρευνα που έγινε επιβεβαιώθηκε ότι 50% των καυγάδων που σημειώνονται στο δρόμο ξεκινούν από το άσκοπο πάτημα της κόρνας με στόχο να αποδοκιμάσουμε έναν οδηγό. ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε