Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ξεχάστε τα Ηλεκτρικά και φέρτε μόνο Υβριδικά

Ξεχάστε τα Ηλεκτρικά και φέρτε μόνο Υβριδικά

8/11/2022

Γιατί συνεχίζουμε να σπρώχνουμε με το ζόρι την αυτοκίνηση, στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Αφού η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας, και είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα στη νέα τους εκδοχή! Γιατί συνεχίζετε κύριοι της E.E.;

Τα υβριδικά είναι η λύση, όχι τα ηλεκτρικά!

Σε μια εποχή που ο πόλεμος ξεγύμνωσε την αλήθεια για την ενέργεια στον πλανήτη, θα έπρεπε ήδη η Ε.Ε. να έχει αλλάξει την στάση της απέναντι στο μέλλον των αυτοκινήτων. Όσο η ενέργεια θα μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια πολιτικών συμφερόντων, το σχέδιο για μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε λίγα χρόνια μοιάζει με αστείο... Η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά για κάποιους λόγους, όσοι παίρνουν τις αποφάσεις εθελοτυφλούν και δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα σωστά. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το 2021 τα Υβριδικά πούλησαν περισσότερο από τα diesel

Τα diesel αυτοκίνητα αποτελούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα της αγοράς σε όλη την Ευρώπη, και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Εκτός ίσως, από τα υβριδικά αυτοκίνητα. Την περσινή χρονιά, για πρώτη φορά στα χρονικά, τα υβριδικά αυτοκίνητα ξεπέρασαν (έστω και ελάχιστα) τα diesel. Σύμφωνα με στοιχεία του Association of European Automobile Manufacturers, τα hybrid αυτοκίνητα ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τις πωλήσεις των μοντέλων diesel. Συγκεκριμένα, ο ACEA ανακοίνωσε πως πουλήθηκαν 1.901.239 αυτοκίνητα hybrid στην Ευρώπη το 2021, έναντι 1.901.191 diesel. Το 2020 τα Hybrid είχαν πουλήσει σε όλη την Ευρώπη 1.1 εκατομμύρια αυτοκίνητα και έφτασαν τα 1.9 εκατομμύρια, ενώ στα diesel έγινε το ακριβώς ανάποδο, αφού το 2020 είχαν ταξινομηθεί 2.77 εκατομμύρια και έπεσαν στα 1.901.191. 

Τα υβριδικά έχουν χαμηλούς ρύπους και κατανάλωση

Στις μέρες μας η τεχνολογία των υβριδικών κινητήρων έχει εξελιχθεί και προσφέρει και τις αρετές της ηλεκτροκίνησης, αλλά και την άνεση χρήσης των θερμικών κινητήρων. Τα αμιγώς υβριδικά μοντέλα δεν έχουν ανάγκες φόρτισης, αφού το σύστημα πέδησης και κινητήρας εσωτερικής καύσης, έχουν αναλάβει αυτό τον ρόλο. Πρόσφατα δείγματα της Nissan και της Toyota, δείχνουν στην πράξη πως με ένα hybrid αυτοκίνητο, έχεις στην διάθεση σου ηλεκτρικά χιλιόμετρα αυτονομίας, που θα σου προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (χαμηλότερη κι από diesel κάποιες φορές), χαμηλούς ρύπους, ακόμα και επιδόσεις. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε