Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μάστιγα η νοθεία καυσίμων! Δεν ανιχνεύεται κάτω του 50%!

Μάστιγα η νοθεία καυσίμων! Δεν ανιχνεύεται κάτω του 50%!

12/8/2022

Με τους τεχνικούς ελέγχους να μην μπορούν να αναγνωρίσουν νοθεία λιγότερη του 50%, οι καταγγελίες οδηγών για «πειραγμένη» βενζίνη έχουν εκτοξευτεί!

Η τεχνολογία της νοθείας πιο εξελιγμένη από τα συστήματα ελέγχων

Παρόλο που η βενζίνη για αρκετό καιρό πετούσε πάνω από τα τα 2,20 ευρώ το λίτρο, δεν απέτρεψε τους επιτήδειους να συνεχίσουν να τη νοθεύουν, με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να βρεθούν στα συνεργεία με βλάβες που ξεκινούσαν από τα 500 ευρώ κι έφταναν μέχρι και τα 5.000 ευρώ.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σε περίπτωση βλάβης, άμεση καταγγελία!

Η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές και γνωρίζει προσωπικές περιπτώσεις όπου τα αυτοκίνητα έμενα λίγα μέτρα μετά τα πρατήρια, εκφράζοντας τη λύπη της για την αισχρή ενέργεια των συναδέρφων της. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το κράτος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα νοθεία και οι καταναλωτές να έχουν σταθερά το δικό τους πρατήριο, που εμπιστεύονται, μια και δεν υπάρχει φθηνή βενζίνη. Μάλιστα παρότρυνε τους οδηγούς να κρατάνε τις αποδείξεις και να απευθύνονται κατευθείαν τόσο στο κατάστημα καυσίμων όσο και στην εταιρεία σε περίπτωση βλάβης. Τέλος έκλεισε λέγοντας ότι  οι οδηγοί, με το που ακινητοποιείται το αυτοκίνητό τους να τηλεφωνούν στην αστυνομία και στο 1520 και να καταγγέλλουν τη νοθεία.
 

Δεν γλύτωσε ούτε το υπουργικό αυτοκίνητο από νοθευμένα καύσιμα

Τα λόγια της προέδρου των Βενζινοπωλών Αττικής έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε αναφέρει ότι η νοθεία στα καύσιμα είναι εξαιρετικά δύσκολη να ανευρεθεί και μάλιστα πρέπει να έχει πάνω από 50% νοθεία για να το πιάσουν οι τεχνικοί έλεγχοι των Αρχών. Έπειτα είχε συμπλήρωσε ότι αν κάποιος πρατηριούχος κάνει 40% νοθεία οι Αρχές δεν μπορούν να τον πιάσουν γιατί η τεχνολογία της νοθείας είναι πολύ πιο μπροστά από τα συστήματα ελέγχων. Μάλιστα παραδέχτηκε ότι και το υπουργικό αυτοκίνητο έπεσε «θύμα» νοθευμένης βενζίνης, αλλά όταν στείλανε για έλεγχο το καύσιμο φάνηκε ότι ήταν καθαρό.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε