Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μπορεί να διανύσει την πίστα του Nürburgring σε χρόνο κάτω από τα 7 λεπτά;

Κοντράρει την Aventador η Corvette ZR1

15/11/2017

Πριν από λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας Chevrolet Corvette ZR1, η οποία αναμφισβήτητα είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Μπορεί όμως να διανύσει την πίστα του Nürburgring σε χρόνο κάτω από τα 7 λεπτά;

Όπως οι περισσότεροι κατασκευαστές supercars έτσι και η Chevrolet αναμένεται να κατεβάσει στην πίστα του Nürburgring τη νέα Corvette ZR1. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα αυτή η προσπάθεια αναμένεται να γίνει μέσα στο 2018 (πιθανότατα το καλοκαίρι), καθώς μέχρι το τέλος του 2017 οι ημέρες στις οποίες δεν θα υπάρχει βροχή στην «πράσινη κόλαση» θα είναι ελάχιστες, μην επιτρέποντας έτσι να πραγματοποιηθεί μία τέτοια προσπάθεια.
 
Όποτε όμως και να γίνει, ο στόχος που θέτει η εταιρεία για το νέο της μοντέλο είναι να πετύχει ένα χρόνο κάτω από τα 7 λεπτά. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας LT5 V8 των 6.2 λίτρων που προσφέρει στο αυτοκίνητο 765 ίππους και 969 Nm ροπής, θα έχει τη βοήθεια από ένα σύνολο ελαστικών Michelin Pilot Sport Cup 2, ένα ταχέως μεταβαλλόμενο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο αλλά και το αεροδυναμικό πακέτο με τη μεγάλη αεροτομή που προσφέρει 60% περισσότερη κάθετη δύναμη.

Αν όλα αυτά συνηγορήσουν στο να πετύχει η ZR1 τον στόχο της αυτό αυτόματα θα σημαίνει πως θα είναι γρηγορότερη από το Dodge Viper ACR (7: 01.3), ενώ θα βάλει σε κίνδυνο και το χρόνο της Lamborghini Aventador (6: 59.73).
 
Μέχρι όμως να έρθει εκείνη η στιγμή και να μας λυθούν όλες μας οι απορίες, αξίζει να αναφέρουμε πως επί του παρόντος η γρηγορότερη Corvette στο Ring είναι η C7 Z06, με χρόνο 7 λεπτά και 13.90 δευτερόλεπτα.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις