Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Νέο Ηοnda Prologue: Στόχος οι 70.000 πωλήσεις ετησίως

23/9/2021

Η Honda προσπαθεί μέσω του νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV, να μπει στα βαθιά της ηλεκτροκίνησης. Το Prologue θα βασίζεται στην πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα που έχει σχεδιάσει η General Motors, με την ονομασία Ultium, και με αυτό σαν εφαλτήριο θα σημαδέψει τις 500.000 πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030, ενώ στοχεύει σε μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα οχημάτων μέχρι το 2040.

Η Honda προσανατολίζεται αρχικά στο να πουλήσει συνολικά 500.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030, ενώ στη συνέχεια στόχος της είναι τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων να αποτελούν το 100% των πωλήσεών της μέχρι το 2040.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Ο αντιπρόεδρος της American Honda Motor Company, David Gardner δήλωσε ότι: «Συνεργαζόμαστε με το δίκτυο αντιπροσώπων μας για να σχεδιάσουμε την μετάβαση από τις πωλήσεις βενζινοκίνητων οχημάτων στην πώληση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων κατά 100% ως το 2040».
 
Οι λεπτομέρειες που γνωρίζουμε για το Honda Prologue παραμένουν ελάχιστες, αλλά μέχρι στιγμής η αυτοκινητοβιομηχανία έχει γνωστοποιήσει ότι το Prologue θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με εξαιρετική πρακτικότητα και εμφάνιση που οι αγοραστές περιμένουν από την Honda. Η εταιρεία επίσης ανέφερε ότι οι μηχανικοί της θα είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού του οχήματος, ενώ η ομάδα της GM θα χειριστεί την πλατφόρμα και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Τόσο το Prologue όσο και το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium της GM και θα πωλείται με το σηματάκι της Αcura θα κατασκευάζονται σε εργοστάσια της GM
 
Οι διαστάσεις του νέου Honda Prologue είναι ακόμα άγνωστες και η μόνη νέα πληροφορία που διέρρευσε είναι ότι θα χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία με το Cadillac Lyric SUV το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα και γνωρίζουμε ότι έχει αυτονομία 483 km. Μετά την κυκλοφορία του Prologue, η Honda έχει αναφέρει ότι θα παρουσιάσει μία σειρά από ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα βασίζονται στην δική της αρχιτεκτονική.
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε