Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέος ΚΟΚ: Σταματάει το σβήσιμο κλήσεων, χαμηλώνει τα όρια ταχύτητας!

Νέος ΚΟΚ: Σταματάει το σβήσιμο κλήσεων, χαμηλώνει τα όρια ταχύτητας!

8/8/2022

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι έτοιμος για αναθεώρηση, με το υπουργείο Μεταφορών να γίνεται αμείλικτο όσο αφορά το σβήσιμο των κλήσεων και θέτει σε πλήρη εφαρμογή το Point system, ενώ ούτε τα όρια ταχύτητας θα μείνουν ανεπηρέαστα.

Οι αλλαγές που έρχονται στο νέο ΚΟΚ

Το υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζετε να καταθέσει το φθινόπωρο σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει την αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και θα φέρει αλλαγές τόσα στα όρια ταχύτητας, όσο και το τρόπο επιβολής προστίμων και κυρώσεων. Στόχος του υπουργείου είναι να μειωθούν κατά 50% τα τροχαία και οι ανθρώπινες απώλειες μέχρι το 2030 και ταυτόχρονα να «εκπαιδευτούν» οι οδηγοί αλλάζοντας την νοοτροπίας του.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μείωση ορίου ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές, αύξηση στους αυτοκινητόδρομους.

Η αρχή θα γίνει με τη μείωση του ορίου ταχύτητας από 50 σε 30 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές και τη θέσπιση των 20 χλμ./ώρα ως μέγιστη ταχύτητα έξω από σχολεία. Ταυτόχρονα όμως το υπουργείο αντιλαμβανόμενο κάποια απαρχαιωμένα όρια σε ορισμένους αυτοκινητόδρομους, θα τα αυξήσει σε συγκεκριμένα σημεία από τα 120 στα 130 χλμ./ώρα.
 

Στο στόχαστρο μπαίνουν 5 πιο συχνές παραβάσεις

Επιπλέον έμφαση θα δοθεί στις 5 πιο συχνές παραβάσεις του KOK, που ευθύνονται για τα περισσότερα δυστυχήματα. Υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητού τηλεφώνου, μη χρήση ζώνης από όλους τους επιβαίνοντες, μη χρήση κράνους από οδηγό και συνοδηγό και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών μπαίνουν στο στόχαστρο με τα πρόστιμα όμως να μην είναι εξαντλητικά, αφού όπως προαναφέραμε στόχο είναι η ριζική αλλαγή της νοοτροπίας των οδηγών κι όχι ο οικονομικός φόβος της κλήσης.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε