Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οι αλήθειες για τις προκαταλήψεις που έχουμε με τα ηλεκτρικά

Οι αλήθειες για τις προκαταλήψεις που έχουμε με τα ηλεκτρικά

4/5/2022

Η ηλεκτροκίνηση έχει ήδη διχάσει πολλούς στον χώρο του αυτοκινήτου. Οι θεωρίες είναι ήδη πολλές, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική στις περισσότερες περιπτώσεις. Ας δούμε μαζί λοιπόν τις αλήθειες απέναντι στις προκαταλήψεις της ηλεκτροκίνησης.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Προκαταλήψεις VS Αλήθειες

Είναι γεγονός πως η ηλεκτροκίνηση μπήκε λίγο βίαια στον χώρο της αυτοκίνησης, γιατί αναγκάστηκε να μπει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, και με την συγκεκριμένη τεχνολογία, να είναι ακόμα σε βρεφικό επίπεδο. Σήμερα όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχώρησε πολύ σε μικρό χρονικό διάστημα και οι υποδομές κάνουν άλματα ανάπτυξης. Για να δούμε λοιπόν τι ισχύει και τι όχι λοιπόν. 

Είναι μικρή η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πραγματικά η αυτονομία κίνησης τους, ήταν πολύ βασικό πρόβλημα. Η τεχνολογία των μπαταριών ήταν τέτοια που δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν μεγάλη αυτονομία, αλλά και οι σταθμοί φόρτισης ήταν πραγματικά ελάχιστοι, με αποτέλεσμα, αν δεν φόρτιζες στο σπίτι σου, αντιμετώπιζες πρόβλημα. 

Πλέον, πολλά από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας, προσφέρουν πάνω από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας που είναι ύπεραρκετά για την χρήση εντός πόλης. Όσο για τα ταξίδια, οι σταθμοί φόρτισης ξεφυτρώνουν καθημερινά σε όλα τα σημεία της χώρας, κι έτσι, με σωστό προγραμματισμό μπορείς να πραγματοποιήσεις και μεγάλες διαδρομές. 

Είναι ακριβά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Τα αυτοκίνητα πραγματικά έχουν ανεβάσει τις τιμές τους σε όλες τις κατηγορίες. Όχι μόνο στα ηλεκτρικά μοντέλα. Επομένως το επιχείρημα πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβά, το χρησιμοποιούν οι κακόβολοι σχολιαστές που θέλουν να απομονώσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να παρουσιάσουν μια πλαστή πραγματικότητα. Ναι, όλα τα αυτοκίνητα έχουν ανεβασμένες τιμές απόκτησης, ακόμα και τα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες. Οι εποχές που μπορούσες να αγοράσεις καινόυργιο αυτοκίνητο με λίγοτερα από 10.000 ευρώ, έχει περάσει και δεν θα επιστρέψει ποτέ...

Τα καινούργια αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με αμέτρητα συστήματα ασφάλειας, αλλά και νέες τεχνολογίες που κάνουν την οδήγηση «μη συμμετοχική». Όλα αυτά έχουν το κόστος τους, που πάντα θα μετακυλιστεί στους πελάτες, δηλαδή εμάς! Το ίδιο πάνω κάτω, συμβαίνει και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην διαθέσιμη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, υπάρχουν και προσιτά μοντέλα, αλλά και ακριβά. Η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι ένα extra βοήθημα, και σύντομα η εξέλιξη των μπαταριών θα χαμηλώσει τις τιμές τα επόμενα χρόνια. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε