Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
«Όχι» στα διόδια στο Κέντρο της Αθήνας δήλωσε ο Οικονόμου

«Όχι» στα διόδια στο Κέντρο της Αθήνας δήλωσε ο Οικονόμου

Διαβάστηκε από 10179 αναγνώστες - 21/10/2021

Κατηγορηματικό ήταν το "όχι" του κυβερνητικού εκπροσώπου, όταν ερωτήθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο διοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτός από την απάντηση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου για τα διόδια στην Αθήνα, έγινε και μία αναφορά για τον Δακτύλιο ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021. 
 

Tα «Καθαρά» αυτοκίνητα θα εισέρχονται καθημερινά στο κέντρο 

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο του δακτυλίου. Όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο δακτύλιο εναλλάξ σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά  ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους. Εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στο δακτύλιο ανεξάρτητα από τον αριθμό τους δύο βασικές κατηγορίες: Πρώτον οι τύποι των καθαρών οχημάτων, δηλαδή, τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα από κατασκευής  φυσικού αερίου και υγραερίου και τα Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2. Και δεύτερον όσοι έχουν άδεια δακτυλίου. Εκεί υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρέσεις και θα γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μειωθούν και να εκλογικευθούν, σημείωσε. 
 

Τα μέτρα θα συμβάλλουν στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης  και της κυκλοφορίας

Τα μέτρα αυτά συμβάλλουν τόσο στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη, με λιγότερη ταλαιπωρία και καθαρότερη ατμόσφαιρα", πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου και ανέφερε ότι για την ολοκληρωμένη  παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας:
- Ένα Παρατηρητήριο που θα ομογενοποιήσει δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και Δήμων, Περιφέρειας και επιστημόνων.
- Μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.
 
 
Κατηγορηματικό «ΟΧΙ» στα διόδια στο κέντρο της Αθήνας από τον κ.Οικονόμου.
Τα «ΚΑΘΑΡΑ» αυτοκίνητα θα εισέρχονται κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας.
Τα μέτρα του δακτυλίου αποσκοπούν σε καθαρότερη ατμόσφαιρα και στην βελτίωση της καθημερινότητας.
Άραγε  με τα νέα μέτρα, λέτε να εξαφανιστεί σιγά σιγά αυτή η αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε