Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Παραμένει έως το 2030 το βενζινοκίνητο Fiat Panda

Παραμένει έως το 2030 το βενζινοκίνητο Fiat Panda

11/4/2024

Από το 2027 παράταση 3 χρόνια στην «ζωή» του Panda (Pandina).
Θα συνυπάρξει και με το νέο ηλεκτρικό Panda.
«Σάρωσε» σε πωλήσεις το πρώτο 2μηνο του 2024.
Δεν αποχωρεί από την Ιταλία η Stellantis.

Αξιζει να μαθετε

Από το 2027 παράταση 3 χρόνια στην «ζωή» του Panda (Pandina)

Έως το 2030 θα συνεχίζει να παράγεται το Fiat Panda με κινητήρα βενζίνης. Την είδηση αυτή αποκάλυψε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, μία κίνηση μέσω της οποίας η μάρκα θα συνεχίσει να προσφέρει ένα προσιτό, οικονομικά αυτοκίνητο, αλλά και θα παρατείνει τις επενδύσεις της στην Ιταλία.

Θα συνυπάρξει και με το νέο ηλεκτρικό Panda

Αν και κατά την αποκάλυψη του νέου Fiat Pandina, η ιταλική μάρκα είχε αναφέρει πως το μοντέλο θα συνέχιζε σίγουρα έως το 2027 και στη συνέχεια θα επανεξέταζε το γεγονός να συνεχίσει, φαίνεται πως η απόφαση πάρθηκε. Ο Carlos Tavares σε δηλώσεις του είπε πως το βενζινοκίνητο Panda θα παραμείνει έως το 2030. Θυμίζουμε πως τον Ιούλιο του 2024, η ιταλική μάρκα θα αποκαλύψει το νέο ηλεκτρικό Panda. Αυτό σημαίνει πως όταν η νέα γενιά του Panda μπει στις αγορές έως το 2030 θα συνυπάρχει με το βενζινοκίνητο έως την κατάργησή του.

«Σάρωσε» σε πωλήσεις το πρώτο 2μηνο του 2024

Το Panda, το οποίο κατασκευάζεται στο Pomigliano d'Arco κοντά στη Νάπολη, ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Fiat στην Ευρώπη τους δύο πρώτους μήνες με 26.357 πωλήσεις, σύμφωνα με την Dataforce.

Δεν αποχωρεί από την Ιταλία η Stellantis

Κλείνοντας, ο Tavares στις δηλώσεις του πήρε θέση και για τις φήμες που ακούγονται περί αποχώρησης της Stellantis από την Ιταλία. «Ακούμε fake news ότι η Stellantis θέλει να φύγει από την Ιταλία. Επενδύουμε πολλά στην Ιταλία», δήλωσε ο Tavares.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις