Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιο επάγγελμα θα έχει ζήτηση τα επόμενα χρόνια;

Ποιο επάγγελμα θα έχει ζήτηση τα επόμενα χρόνια;

20/9/2022

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται συνεχώς, ενώ αντίστοιχα επεκτείνεται και το δίκτυο φόρτισης. Παράλληλα, ετοιμάζεται νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία συνεργείων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα έχει αντίκτυπο στη ζήτηση νέων επαγγελμάτων

Βρισκόμαστε σε μία πρωτοφανή καμπή για την Αυτοκίνηση. Τα παραδοσιακά, θερμικά μοτέρ δίνουν σιγά, μα σταθερά, τη θέση τους στους ηλεκτροκινητήρες. Αυτό βέβαια θα επηρεάσει και τα επαγγέλματα του μέλλοντος, δημιουργώντας νέους κλάδους. Παρόλο που οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αργήσουν να εξαφανιστούν, σίγουρα ένας νέος που βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης επαγγελματικών σπουδών θα επωφεληθεί αν ακολουθήσει κάτι σχετικό με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τεχνίτης ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Το επάγγελμα του μέλλοντος

Σε αυτό συμφωνεί και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν ομιλητής σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων, Μηχανημάτων Ελλάδας, στα πλαίσια της 86ης ΔΕΘ.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το επάγγελμα του τεχνίτη ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα έχει «σπουδαίες προοπτικές απασχόλησης στο μέλλον», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο λόγος είναι απλός. Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα επεκτείνεται συνεχώς. Το 2019 ταξινομήθηκαν 404 νέα ηλεκτρικά, αριθμός που το 2021 ανέβηκε στις 3.594 μονάδες. Φέτος, μέχρι και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, έχουν ταξινομηθεί 2.992 νέα αυτοκίνητα.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε επίσης πως «πιθανότητα και το 2022 θα κλείσει με αύξηση των ταξινομήσεων στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, που ήδη στο σύνολό τους ανέρχονται σε 8.790», ενώ ανέφερε επίσης πως τα υβριδικά οχήματα παντός είδους είναι πάνω από 100.000.

Επεκτείνεται και το δίκτυο φόρτισης στην Ελλάδα

Η ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχει αντίκτυπο και στο δίκτυο φόρτισης, το οποίο διαρκώς επεκτείνεται. Το 2019 τα σημεία φόρτισης στη χώρα μας ήταν 58, ενώ αυτή τη στιγμή πανελλαδικά βρίσκονται 1.200 φορτιστές ηλεκτρικών. Οι προβλέψεις αναφέρουν πως το δίκτυο αναμένεται να μετρά 12.000 σημεία φόρτισης έως το 2025 και 25.000 έως το 2030, σύμφωνα με τον Υφυπουργό.

Σημαντικό ρόλο στην επέκταση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα διαδραματίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, μέσω των προγραμμάτων που θεσπίζουν δημοσίως προσβάσιμα σημεία επαναφόρτισης και στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέσω των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ή αλλιώς ΣΒΑΚ.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε