Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πόσα πραγματικά γλυτώνεις από τα service των ηλεκτρικών;

Πόσα πραγματικά γλυτώνεις από τα service των ηλεκτρικών;

Διαβάστηκε από 5726 αναγνώστες - 10/7/2022

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί σήμερα να είναι ακριβότερο να το αποκτήσεις σε σχέση με ένα κανονικό αυτοκίνητο, όμως στην πράξη αποδεικνύεται φθηνότερο. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έχει μικρότερο κόστος ενέργειας, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αλλά και επιδότηση για να το αποκτήσεις. Χαμηλότερο κατά πολύ μάλιστα, είναι και το service ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Φθηνότερο πολύ το service των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλέον έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να περιλαμβάνουν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα τους. Το μεγάλο όφελος της ηλεκτροκίνησης, έρχεται σταδιακά λόγω των μειωμένων λειτουργικών εξόδων από την χρήση, αλλά και από τα service. Ποια η διαφορά των εξόδων συντήρησης ενός ηλεκτρικού και ενός κανονικού αυτοκινήτου σε βάθος 5ετίας;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Από 290 ευρώ το service σε ένα ηλεκτρικό

Μπορεί η τιμή απόκτησης ενός ηλεκτρικού να είναι αυξημένη αυτή την στιγμή, αλλά η έρευνά μας έδειξε ότι το κόστος συντήρησης είναι σημαντικά μειωμένο έναντι της έκδοσης βενζίνης. Σε βάθος 5ετίας λοιπόν, το service του θα ξεκινάει από 290 ευρώ συνολικά. 

Από 800 ευρώ το κόστος για το service ενός βενζινοκίνητου

Αναζητήσαμε το κόστος service ενός ίδιου βενζινοκίνητου αυτοκινήτου, στα πρώτα 5 χρόνια χρήσης του. Συγκεκριμένα επιλέξαμε το Peugeot 208 (και αντίστοιχα το e-208 στα ηλεκτρικά), και το αποτέλεσμα στο κόστος service των 5 χρόνων, αγγίζει τα 800 ευρώ. Μια απλή αφαίρεση, μας δείχνει ήδη τα πρώτα 510 ευρώ απόσβεσης στα πρώτα χρόνια, μόνο από τα service των αυτοκινήτων. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε