autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Προτιμάς ένα bestseller ή δε θες να έχεις το ίδιο με όλους;

Προτιμάς ένα bestseller ή δε θες να έχεις το ίδιο με όλους;

15/10/2024

Accent, Swift, Getz, Punto, Golf, Clio, κάποια από τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν μαζικά
Corsa, Yaris, 208 και C3 τα bestseller στην εποχή μας
Εκ του ασφαλούς με τα «runner» για αξιοπιστία, εύκολη συντήρηση και μεταπώληση
Όμως δεν χαίρεις «κύρους σπανιότητας» και δεν «ξεχωρίζεις από το πλήθος»

Accent, Swift, Getz, Punto, Golf, Clio, κάποια από τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν μαζικά

Είναι κάποια αυτοκίνητα που στην πορεία τους αγαπήθηκαν από τον κόσμο περισσότερο από κάποια άλλα, και ξεχώρισαν με τις πωλήσεις τους. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στη σχεδίαση, η φήμη αξιοπιστίας της «μητρικής» εταιρίας, μια «προσγειωμένη» τιμή που δημιουργεί «value for money», είναι κάποιοι από τους παράγοντες όπου -μόνοι τους ή συνδυαστικά- παίζουν το ρόλο τους, για να αγκαλιάσει τελικά το αγοραστικό κοινό ένα συγκεκριμένο προϊόν -στην προκειμένη ένα αυτοκίνητο- και να το αναδείξει κάνοντας το «μόδα». Η μαζικότητα αυτή προϋποθέτει το μοντέλο κατά κανόνα να βρίσκεται σε μια από τις «εμπορικές» κατηγορίες, όπως αυτές του segment A, B και C. Έτσι, κατά το παρελθόν, ένδοξες ημέρες στο στίβο των πωλήσεων-στη χώρα μας αλλά και όπου αλλού πωλούνταν-γνώρισαν αυτοκίνητα όπως το Fiat Punto (που ξελάσπωσε μάλιστα την εταιρία από το οικονομικό τέλμα που βρισκόταν τότε), το Suzuki Swift από την πρώτη του γενιά, το VW Golf εδώ και πολλές δεκαετίες, όπως αντίστοιχα και το Renault Clio.

Corsa, Yaris, 208 και C3 τα bestseller στην εποχή μας

Στην εποχή μας, τα bestseller στις πωλήσεις είναι αρκετά και εξακολουθούν κατά κανόνα να προέρχονται από τις ίδιες κατηγορίες. Στις ημέρες μας, τα ρεκόρ πωλήσεων σπάνε μοντέλα όπως το Opel Corsa (πρώτο σε πώλησης πλέον), Toyota Yaris (συνήθης ύποπτος εδώ και δεκαετίες), αλλά και τα γαλλικά Peugeot 208 και Citroen C3. Τα παραπάνω αυτοκίνητα, έχουν κατορθώσει να επικρατήσουν και στις πωλήσεις προς ιδιώτες αγοραστές, αλλά και στις εταιρικές πωλήσεις leasing.

Εκ του ασφαλούς με τα «runner» για αξιοπιστία, εύκολη συντήρηση και μεταπώληση

Επιλέγοντας ένα αυτοκίνητο που πουλάει καλά στην αγορά, κινείσαι εκ του ασφαλούς, καθώς για να έχει επικρατήσει σημαίνει πως έχει κάποια συγκεκριμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία αναγνώρισε και επιβράβευσε με την επιλογή του μαζικά το καταναλωτικό κοινό. Πέρα από το γεγονός ότι επιλέγεις δοκιμασμένες λύσεις, εξίσου σημαντικά είναι και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται η αγορά ενός «συνηθισμένου» αυτοκινήτου: η ευκολία στη μεταπώληση είναι δεδομένη, λόγω ακριβώς της εμπορικότητας του (της μαζικότητας με την οποία έχει πουληθεί δηλαδή, και που εξετάζουμε εδώ). Η ευκολία επίσης στη συντήρηση είναι και αυτή αναμενόμενη, αφού πολλοί τεχνικοί θα «εξειδικευτούν» σε βάθος χρόνου στις συχνότερες επισκευές που απαιτεί το μοντέλο, αλλά και τα ανταλλακτικά του (γνήσια, μεταχειρισμένα ή aftermarket) θα κυκλοφορούν σε πληθώρα στην αγορά και σε καλές μάλιστα τιμές.

Όμως δεν χαίρεις «κύρους σπανιότητας» και δεν «ξεχωρίζεις από το πλήθος»

Το μειονέκτημα από την άλλη όταν επιλεγείς ένα bestseller της αγοράς, είναι ότι όντας συνηθισμένο να το συναντάς στους δρόμους, δεν χαίρεις «κύρους σπανιότητας». Δεν θα σε βοηθήσει να «ξεχωρίσεις από το πλήθος» και αν ένα από τα ζητούμενα είναι και αυτό, θα πρέπει μάλλον να σκεφτείς…κάποια λιγότερο mainstream επιλογή.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε