autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Πως κατάφερε ένα VW ID. 7 Pro S να κάνει 794 χλμ. με μια φόρτιση;

Πως κατάφερε ένα VW ID. 7 Pro S να κάνει 794 χλμ. με μια φόρτιση;

3/10/2024

Δοκιμή αυτονομίας στη Ζυρίχη πέρασε το ID. 7 Pro S
Κατάφερε να διανυσει 794 χλμ με μια φόρτιση
Εξοπλίζεται με μπαταρία 86 kWh και υπόσχεται τουλάχιστον 700χλμ. αυτονομία

Δοκιμή αυτονομίας στη Ζυρίχη πέρασε το ID. 7 Pro S

Το VW ID.7 Pro S συμμετείχε σε test αυτονομίας που πραγματοποιήθηκε από ομάδα οδηγών της VW Ελβετίας και τα αποτελέσματα που σημείωσε είναι εντυπωσιακά. Η δοκιμή για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε 15 ώρες και 42 λεπτά και οχτώ διαφορετικούς οδηγούς, με την διαδρομή να βασίζεται στις καθημερινές μετακινήσεις οδηγών περιλαμβάνοντας κεντρικούς δρόμους, αυτοκινητόδρομους και επαρχιακό οδικό δίκτυο με ανηφορικά κομμάτια. Να σημειωθεί, ότι η διαδρομή είχε απόσταση 81 χλμ. και εκτεινόταν γύρω από τη Ζυρίχη.

Κατάφερε να διανυσει 794 χλμ με μια φόρτιση

Το ID. 7 Pro S διένυσε με μία φόρτιση 794 χλμ. μέσα σε δύο μέρες οδήγησης, με μέσο όρο ταχύτητας τα 51 χλμ/ώρα, ενώ όταν τελείωσε το τεστ  το ηλεκτρικό sedan μπορούσε να κάνει 2 χιλιόμετρα ακόμα. Μάλιστα σύμφωνα με την VW η έκδοση της δοκιμής δεν είναι και η πιο ευνοϊκή για την αυτονομία (σ.σ. δηλαδή δεν έχει στοιχεία εξοπλισμού που εστιάσουν στην μικρότερη δυνατή αεροδυναμική αντίσταση) κάτι το οποίο κάνει την επίδοση της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της VW ακόμα πιο εντυπωσιακή. Όσον αφορά τη κατανάλωση, το ID.7 «έκαψε» 10,3 kWh/100 χλμ., στοιχείο που εάν συγκριθεί αναγωγικά με δεδομένα κινητήρα εσωτερικής καύσης diesel τότε ισοδυναμεί με κατανάλωση περίπου 1,1 λτ./100χλμ..

Εξοπλίζεται με μπαταρία 86 kWh και υπόσχεται τουλάχιστον 700χλμ. αυτονομία

Κάπου εδώ τέλος πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, το ID.7 Pro S εξοπλίζεται με μπαταρία χωρητικότητας 91 kWh (ωφέλιμη 86 kWh) και υπόσχεται μεγάλη αυτονομία κάπου κοντά στα 700 χλμ., αφού στοχεύει στις μικρές καταναλώσεις. Μάλιστα λόγω αεροδυναμικής σχεδίασης ο συντελεστής οπισθέλκουσας του αυτοκινήτου φτάνει τα 0,23 Cd. Ακόμα, υποστηρίζει φόρτιση 200 kW και μπορεί να φτάσει από το 10% έως και το 80% μέσα σε 26 λεπτά. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, ότι μέσα σε ακριβώς δέκα λεπτά (όσο δηλαδή κάνει κάποιος να πάρει ένα καφέ) η μπαταρία του μοντέλου της VW φορτίζει και είναι έτοιμη για τουλάχιστον 244 χλμ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις