Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Sensing 360: Νέο σύστημα ασφαλείας της Honda με θέα 360 μοίρες

Sensing 360: Νέο σύστημα ασφαλείας της Honda με θέα 360 μοίρες

18/10/2021

Η Honda αποκάλυψε ένα νέο, προηγμένο σύστημα ασφαλείας, το οποίο θα εγκατασταθεί στα επόμενα οχήματά της και θα μπορεί να «βλέπει» περιμετρικά του αυτοκινήτου, για να μειώσει τις πιθανότητες ατυχήματος.

Η Honda αποκάλυψε το νέο προηγμένο σύστημα ασφαλείας και υποστήριξης οδηγού, το οποίο θα είναι εγκατεστημένο στα επερχόμενα οχήματά της. Το Honda Sensing 360, όπως ονομάζεται, θα φέρει βελτιώσεις και προσθήκες στο ενεργό σύστημα ασφάλειας των οχημάτων της ιαπωνικής εταιρείας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Oι βελτιώσεις του συστήματος της Honda επιτυγχάνονται χάρη σε μια νέα σειρά αισθητήρων που θα μπορούν να «βλέπουν» προς κάθε κατεύθυνση. Μαζί με την κάμερα που χρησιμοποιείται σήμερα για την τεχνολογία Sensing της Honda, η αυτοκινητοβιομηχανία προσθέτει 5 αισθητήρες ραντάρ στα οχήματά της. Το ένα θα κοιτάει προς τα εμπρός και τα άλλα 4 θα τοποθετηθούν στις γωνίες του οχήματος, για να παρέχουν θέα 360 μοιρών.

 

Βελτιώσεις στο σύστημα ασφαλείας των οχημάτων με το Sensing 360

Το Sensing 360 θα κάνει το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων καλύτερο διευρύνοντας πεδίο «όρασης» που στοχεύει στην αποφυγή συγκρούσεων με πεζούς σε διασταυρώσεις. Ομοίως, θα βελτιωθεί η προειδοποίηση κυκλοφορίας εμπρός, η οποία ειδοποιεί τον οδηγό εάν αναγνωρίσει τον κίνδυνο σύγκρουσης όταν το όχημα κινείται σε χαμηλές ταχύτητες ή ξεκινά από στάση. Στην αλλαγή λωρίδας, το σύστημα βοηθάει στην αποφυγή μιας σύγκρουσης με όχημα από τη διπλανή λωρίδα που έρχεται από πίσω και βρίσκεται στο τυφλό σημείο, ειδοποιώντας τον οδηγό ή επιστρέφοντας το όχημα πίσω στη λωρίδα του. Εν ολίγοις, με περισσότερες γωνίες που καλύπτονται και με πιο πολλούς αισθητήρες, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για το σύστημα να αναγνωρίσει τον κίνδυνο.

 

Το Honda Sensing υπόσχεται μια κοινωνία χωρίς συγκρούσεις

«Το Honda Sensing 360 αντιπροσωπεύει το επόμενο σημαντικό βήμα σε μια κορυφαία βιομηχανική εφαρμογή τεχνολογιών ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού», δήλωσε ο Gary Robinson, βοηθός Αντιπρόεδρος του Προγραμματισμού Προϊόντων στην Honda Motor Co. Αμερικής. «Η Ηonda θα συνεχίσει την τεχνολογική έρευνα για την εξέλιξη του συγκεκριμένου συστήματος με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας για όσους μοιράζονται το δρόμο», συνέχισε. 

Το Honda Sensing 360 θα κάνει το ντεμπούτο του το 2022, με αυτοκίνητα που προορίζονται για την κινεζική αγορά. Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να επεκτείνει την ενσωμάτωσή του συστήματος σε όλα τα οχήματα έως το 2030.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε