autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Σταματούν μέσα στο 2025 τα Audi A1 και Q2
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σταματούν μέσα στο 2025 τα Audi A1 και Q2

17/10/2024

Ολοκληρώνουν την παραγωγή τους τα δύο μικρά μοντέλα της Audi.
H Audi δίνει βάρος στα μεγαλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα.
Το Α3 θα αποτελέσει το βασικό μοντέλο της Audi.
Νέο μικρό ηλεκτρικό SUV έρχεται αντί του Q2 το 2027.

Ολοκληρώνουν την παραγωγή τους τα δύο μικρά μοντέλα της Audi

Είναι πλέον επίσημο. Tα Audi A1 και Q2 θα ολοκληρώσουν την παραγωγική τους διαδικασία εντός του 2025, όπως τόνισαν στελέχη της μάρκας στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού. Η μάρκα επικεντρώνεται σε μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα, με αποτέλεσμα να μην σχεδιάζει να τα αντικαταστήσει.

H Audi δίνει βάρος στα μεγαλύτερα και ακριβότερα premium αυτοκίνητα

Για όσους απορούν με αυτή την απόφαση η εξήγηση είναι η εξής. Στόχος της Audi είναι να εδραιώσει την παρουσία του στην αγορά των premium μοντέλων. Έτσι, η εταιρεία θα περιορίσει το εύρος του χαρτοφυλακίου των μοντέλων προς τα κάτω και θα το επεκτείνει προς τα πάνω. Ως εκ τούτου, η Audi θα επικεντρωθεί στα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα, τα οποία θα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στην εταιρεία.

Το Α3 θα γίνει το βασικό μοντέλο της Audi

Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση αυτή θα συμβάλει και στο να μπει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της Audi και της αδελφής μάρκας Volkswagen, δηλαδή του premium και mainstream βραχίονα του Volkswagen Group. Παράλληλα, το A3 θα γίνει το βασικό μοντέλο στην γκάμα της Audi στο μέλλον.

Νέο μικρό ηλεκτρικό SUV έρχεται αντί του Q2 το 2027

Εν κατακλείδι, το Α1 δε θα αντικατασταθεί όταν τελειώσει η παραγωγή του, κάποια στιγμή μέσα στο 2025, όπως και το Q2. Όμως το μικρό SUV της Audi με τον καιρό θα αντικατασταθεί στη γκάμα της Audi από ένα ολοκαίνουργιο παρόμοιου μεγέθους ηλεκτρικό SUV που θα βρίσκεται κάτω από το A4 e-tron. Το μοντέλο αυτό θα κοστίζει περίπου από 35-36.000 ευρώ και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις αγορές το 2027.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις