Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Stellantis: Ετοιμάζει νέο κινητήρα turbo?

Stellantis: Ετοιμάζει νέο κινητήρα turbo?

4/8/2022

Ο κολοσσός Stellantis φαίνεται να μην έχει εγκαταλείψει την ιδέα των turbo κινητήρων, αφού όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, ήδη έχει προχωρήσει στην εξέλιξη ενός 1.600ρη ειδικά σχεδιασμένου για υβριδικά οχήματα.

Επενδύει 99 εκατομμυρίων

Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της τεράστιας επένδυσης της Stellantis στη Βόρεια Αμερική, η οποία αγγίζει σχεδόν τα 99 εκατομμύρια και θα αφορά μεταξύ άλλων τις μονάδες παραγωγής υβριδικών συνόλων.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το σχέδιο εξηλεκτρισμού “Dare Forward 2030”

Το στρατηγικό σχέδιο “Dare Forward 2030” έχει αναλάβει το δύσκολο κομμάτι για τις εταιρείες του ομίλου, αυτό του εξηλεκτρισμού των μοντέλων, εξελίσσοντας ένα νέο κινητήριο σύνολο για αυτοφορτιζόμενα υβριδικά. Δεν είναι τυχαίο που η Jeep έχει στόχο το 50% των πωλήσεων στις ΗΠΑ να είναι εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Ήδη το Jeep Wrangler 4xe έχει γίνει το πιο δημοφιλές Plug-in στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, ενώ αναμένεται σύντομα και η Plug-in έκδοση του Grand Cherokee

Τρεις μονάδες παραγωγής στην Αμερική & εξέλιξη νέου κινητήρα

Ειδικότερα, η εν λόγο επένδυση αφορά τρεις μονάδες παραγωγής σε Μίσιγκαν, Ιντιάνα και Τορόντο και την ανάπτυξη ενός νέου τετρακύλινδρου σε σειρά turbo κινητήρα 1,6 λίτρων, με σύστημα άμεσου ψεκασμού, σχεδιασμένος ειδικά για χρήση με υβριδικά σύνολα. Σχετικά με τον τελευταίο, θα αποτελεί μία εξελιγμένη εκδοχή του τρέχοντος κινητήρα του ομίλου, ενώ θα εφοδιάζει δύο νέα υβριδικά μοντέλα. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2025 και θα αποτελεί το πρώτο υβριδικό κινητήριο σύνολο της Stellantis για όχημα HEV (Hybrid Electric Vehicle)
 

H Stellantis “ρίχνει” εκατομμύρια στην εξέλιξη! 
Φτιάχνει τρεις μονάδες παραγωγής στη Βόρεια Αμερική. 
Ετοιμάζει νέο turbo κινητήρα 1.6 λίτρων για υβριδικά σύνολα.  
Επενδύσεις 100 εκατομμυρίων. 
Υβριδικά ή ηλεκτρικά? Τι θα επέλεγες ανάμεσα στα δύο? 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε