Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Στην Ποσειδώνος οι πρώτοι ανιχνευτές παραβίασης κόκκινου

Διαβάστηκε από 5351 αναγνώστες - 2/8/2021

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανίχνευσης παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη. Οι πρώτες συσκευές έχουν εγκατασταθεί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, αφού εκεί η συγκεκριμένη παράβαση είναι αυξημένη.

Στην Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία των ανιχνευτών παραβίασης του ερυθρού φωτεινού σηματοδότη. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ζήτησε η αρχή της πιλοτικής εφαρμογής να γίνει σε αρτηρίες όπου γίνονται σοβαρές παραβιάσεις των κόκκινων σηματοδοτών. Μία από αυτές τις αρτηρίες είναι και η Λεωφόρος Ποσειδώνος, όπου και ήδη έχουν εγκατασταθεί τα πρώτα μηχανήματα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Η επιλογή του συγκεκριμένου δρόμου δεν ήταν τυχαία, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας  και του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, στην παραλιακή λεωφόρο η παραβίαση του «κόκκινου» είναι αυξημένη. Η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων θα ολοκληρωθεί σύντομα, και στη συνέχεια αυτά θα παραδοθούν προς χρήση από την Ελληνική Αστυνομία.

Με αφορμή την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου των ανιχνευτών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε τα παρακάτω:
«Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου ενισχύει σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Αττική. Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Αστυνομία και εξασφαλίζουμε εργαλεία τα οποία θα διευκολύνουν το έργο της και θα συμβάλλουν καθοριστικά στο περιορισμό των παραβάσεων και των ατυχημάτων. Η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων. Χρέος μας είναι να προστατέψουμε τις ζωές, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών της Αττικής μας. Οι πρώτες κάμερες είναι ήδη σε λειτουργία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση, αφού πρώτα φυσικά ολοκληρωθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής. Προϋπόθεση για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η ατομική συνείδηση, η υπευθυνότητα, η ολοκληρωμένη εκπαίδευση αλλά και η παιδεία των χρηστών του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνύπαρξη σε όλο το οδικό δίκτυο. Και φυσικά η αρμονική συνύπαρξη και η ασφάλεια συμπεριλαμβάνει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου της».
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε