Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Nissan Qashqai

Στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Nissan Qashqai

1/12/2021

Το νέο Nissan Qashqai e-Power πραγματοποιεί δοκιμές στην Ευρώπη, πριν κάνει το ντεμπούτο του στις αγορές το 2022.

Η Nissan δουλεύει υπερωρίες στην εξέλιξη του πρώτου μοντέλου e-Power που θα πωληθεί στην Ευρώπη. Το νέο Nissan Qashqai θα κάνει το ντεμπούτο του σύντομα, λαμβάνοντας ισχύ από το υβριδικό σύστημα e-Power που έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ιαπωνία, ενώ θα αποτελεί την κορωνίδα της γκάμας του μοντέλου.

Ήδη δοκιμάζεται στους ευρωπαϊκούς δρόμους

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αυτή τη στιγμή, το νέο Nissan Qashqai e-Power πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στη νότια Ευρώπη, όπου και εθεάθηκε πριν κάνει το ντεμπούτο του. Θυμίζουμε πως στην περίπτωση του e-Power, μια μπαταρία παρόμοιου μεγέθους και εξόδου ισχύος όπως στα ηλεκτρικά της ιαπωνικής εταιρίας συνεργάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λτ. μεταβλητής συμπίεσης 157 ίππων. Το συγκεκριμένο θερμικό μοτέρ στην ουσία παίζει το ρόλο της γεννήτριας ώστε να φορτίζει η μπαταρία. Η ενέργεια που αποθηκεύεται εκεί μεταφέρεται σε έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων με 330 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Έτσι, το Qashqai e-Power κινείται μέσω ηλεκτροκινητήρα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία φόρτισης για την μπαταρία.

Στο στάνταρ εξοπλισμό το e-Pedal

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως το νέο SUV θα επωφελείται από την λειτουργία e-Pedal, με την οποία το αυτοκίνητο επιταχύνει στο πάτημα του γκαζιού, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να "φρενάρει" όταν παίρνεις το πόδι σου. Σύμφωνα με την Nissan, το παραπάνω σύστημα υποβοήθησης, καλύπτει το 90% των καθημερινών σεναρίων οδήγησης.

Ίδια εξωτερική σχεδίαση

Το νέο Nissan Qashqai e-Power δεν αναμένεται να έχει κάποιες εξωτερικές αλλαγές από το μοντέλο που ήδη πωλείται στις αγορές, πέρα των απαραίτητων σημάτων που θα υπάρχουν στο αμάξωμα και θα επιδεικνύουν το σύστημα κίνησης.

Τέλη του 2022 στις αγορές

Η ηλεκτροκίνητη έκδοση του Qashqai αποτελεί κομμάτι της νέας στρατηγικής της μάρκας, που σκοπεύει να λανσάρει τουλάχιστον 23 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2030. Το ντεμπούτο της θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του επόμενου έτους, με τις πωλήσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τα μέσα του επόμενου έτους.

Έρχεται στην Ευρώπη το νέο Nissan Qashqai e-Power.
Θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα βενζινοκινητήρα στον ρόλο γεννήτριας, ο οποίος θα φορτίζει τις μπαταρίες.
Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει εώς και 190 ίππους.
Δοκιμάζεται ήδη στους ευρωπαϊκούς δρόμους, μετά την επιτυχημένη πορεία του στην Ιαπωνία.
Και Qashqai και ηλεκτρικό; Τι θραύση λέτε να κάνει στην Ελλάδα;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε