Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα Λεωφορεία γίνονται ηλεκτρικά

Τα Λεωφορεία γίνονται ηλεκτρικά

4/5/2022

Ο ΟΑΣΑ προχωράει σε διαγωνισμό για την απόκτηση 25 ηλεκτρικών λεωφορείων, ειδικά σχεδιασμένων για μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο ΟΑΣΑ εξηλεκτρίζει το Στόλο Αστικών Λεωφορείων

Ο ΟΑΣΑ προκήρυξε διεθνή ανοικτό διαγωνισμό προκειμένου να αποκτήσει 25 νέα μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία, με σκοπό την απόσυρση των μεγάλων ρυπογόνων οχημάτων που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στους δρόμους της Αθήνας.

Διαγωνισμός για 25 νέα ευέλικτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Ο ανοικτός διαγωνισμός θα γίνει ηλεκτρονικά με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας και τιμής και την πιο συμφέρουσα – οικονομική πρόταση. Η ανάδοχος εταιρεία θα αναλάβει την Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, αρχικά με 25 νέα ευέλικτα ηλεκτρικά οχήματα αφήνοντας στο παρελθόν τα 8μετρα δυσκίνητα και ρυπογόνα λεωφορεία που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Κάτω από 6 μ., 29 θέσεις + 1 για ΑμεΑ & αυτονομία τουλάχιστον 90 χλμ.

Ο διαγωνισμός βέβαια θα θέτει κάποια στάνταρ στην ανάδοχη εταιρεία. Αυτές οι προδιαγραφές ορίζουν ότι τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία θα πρέπει να είναι κάτω από τα 6 μέτρα και να έχουν χωρητικότητα 29 ατόμων και μία θέση επιπλέον για ΑμεΑ. Από την άλλη όντας ηλεκτρικά, η αυτονομία τους θα ορίζεται τουλάχιστον στα 90 χιλιόμετρα με ισχύ ηλεκτροκινητήρα το ελάχιστο 90 kW (122 ίπποι), ενώ θα πρέπει να αναπτύξουν ταχύτητα τουλάχιστον 30 χμλ./ώρα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε